pozar2.resized Svet24.si

FOTO: Velika hala je gorela kot bakla

IMG-1488434172d8b4131d30e792e08badfd-V Svet24.si

FOTO: Huda nesreča na gorenjski avtocesti: ...

marinka-pečjak Svet24.si

Pionirka novih jedi in okusov v slovenskih ...

miran mihelic-facebook2 Reporter.si

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od ...

Janez Janša Necenzurirano

Zakaj je Francija država, Slovenija pa provinca

princ meghan Odkrito.si

Zahtevala je, da se upre edini prošnji pokojnega ...

kubiak Ekipa24.si

Takole je Poljak skočil na URNAUTA! Poglejte si ...

Slovenija

Novi obrazi 2022: od Čeferina do Zorčiča, kdo vse bi lahko pomešal štrene na naslednjih volitvah

Deli na:
Novi obrazi 2022: od Čeferina do Zorčiča, kdo vse bi lahko pomešal štrene na naslednjih volitvah

Aleksander Čeferin in Igor Zorčič - ju bomo videli na volitvah 2022 in bosta nastopila s svojima strankama? - Foto: Profimedia, Bobo

Objavljamo imena novih obrazov, ki bi se lahko pojavili na prihodnjih volitvah v državni zbor: nekateri med njimi so že ustanovili stranko, drugi o tej možnosti še razmišljajo.

Po glasovanju na referendumu o vodah, kjer je vladni zakon zavrnilo dvakrat več volivcev, kot jih je na zadnjih državnozborskih volitvah glasovalo za sedanje opozicijske stranke, se je vnovič okrepilo prepričanje, da je v politiki še veliko praznega prostora, ki bi ga lahko zasedla katera nova stranka.

Nazadnje je takšno možnost napovedal tudi predsednik državnega zbora Igor Zorčič, ki se je iz SMC preselil med nepovezane poslance. Pišemo, kakšno ponudbo so jim dale opozicijske stranke in kaj si je želel Zorčič; zakaj se je zameril opoziciji.

Objavljamo tudi odgovor predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela in kočevskega župana Vladimirja Prebiliča, ali bosta ustanovila stranko skupaj z Zorčičevo skupino. Prebilič je nam tudi razložil, zakaj je dal košarico koaliciji POS pod taktirko Marjana Podobnika.


Pišemo tudi o satelitskih strankah SDS: kdo vse na desni sredini bi lahko ustanovil stranko in z njo po volitvah omogočil četrto Janševo vlado; ali bodo svojo stranko ustanovili tudi ekologi, ki so Janševo vlado premočno premagali na referendumu; kaj bodo storili kolesarji.

Nekdanja evropska komisarka Violeta Bulc pa nam je potrdila, da se želi vrniti v politiko. Zaupala nam je tudi, katera politična skupina ji je najbližja.

Seveda pa za glavnega aduta na prihodnjih volitvah še vedno velja Aleksander Čeferin, ki bi z nastopom verjetno pometel z vsemi drugimi svežimi obrazi.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...