pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nova zdravstvena afera: Milojka Kolar Celarc blokira začetek dela zasebne klinike

Deli na:
Nova zdravstvena afera: Milojka Kolar Celarc blokira začetek dela zasebne klinike

Foto: Bobo

Kljub temu, da medicinski center primarija Mira Gorenška izpolnjuje prav vse zahtevane pogoje, mu na ministrstvu za zdravje nočejo izdati dovoljenja za začetek opravljanja dejavnosti v novih prostorih.

V slovenskem zdravstvu se je odprla še ena afera: ministrstvo za zdravje pod vodstvom ministrice Milojke Kolar Celarc zasebni kliniki MD Medicina, ki jo vodi ugledni ortoped primarij dr. Miro Gorenšek, noče izdati dovoljenja za delo na njihovi novi lokaciji na Bohoričevi ulici pri UKC Ljubljana.

Gre za samovoljo ljudi z ministrstva, očitno pod vplivom lobijev v javnem zdravstvu, saj so prostori na Bohoričevi, kjer bi deset ortopedov izvajalo operacije hrbtenice, kolka, kolena, rame in stopala, popolnoma ustrezni.

Tako je že 8. aprila letos ugotovila strokovna komisija, ki jo je imenovalo ravno ministrstvo za zdravje. Komisija je v svojem poročilu tedaj zapisala, da naj se družbi MD Medicina izda dovoljenje za opravljanje zdravstvene dejavnosti na tisti lokaciji, pri čemer so prav vse postavke glede ocene primernosti prostorov ocenili pozitivno.

Na kliniki MD Medicina je za danes naročenih okoli 80 pacientov za izvedbo specialističnih zdravstvenih pregledov, v sklopu katerih gre gotovo tudi za zelo resne in nujne primere za operativni poseg.

Zaradi blokade na ministrstvu za zdravje so morali ortopedi odpovedati tako preglede kot predvidene operativne posege, čeprav je bilo direktorju in prokuristu družbe na ministrstvu zagotovljeno, da ne obstajajo več nobeni zadržki za pričetek opravljanja zasebne zdravstvene dejavnosti v novih prostorih.

Po besedah odvetnika Domna Gorenška, zastopnika MD Medicina, je moč z veliko verjetnostjo sklepati, da pristojna uradna oseba ministrstva podjetju namenoma ne izda dovoljenja, kar je lahko podlaga za začetek postopkov zoper odgovorne. Pristojne na ministrstvu je odvetnik še zadnjič pozval, naj takoj izdajo dovoljenje za opravljanje zasebne zdravstvene dejavnosti v prostorih na Bohoričevi v Ljubljani in tako preprečijo nadaljnjo škodo pacientom oziroma zavarovancem.