Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nova pošiljka snega: od 20 do 40 cm

Deli na:

V večjem delu države še vedno sneži, sneženje pa se bo nadaljevalo tudi v prvi polovici noči na ponedeljek, ko bo v vzhodni Sloveniji zapadlo od 10 do 20, drugod pa 20 do 40 centimetrov snega. Sneg se oprijema cestišč, na cestah pa so tudi plužne skupine, zato je potrebna dodatna previdnost in strpnost za volanom.

V večjem delu države še vedno sneži, sneženje pa se bo nadaljevalo tudi v prvi polovici noči na ponedeljek, ko bo v vzhodni Sloveniji zapadlo od 10 do 20, drugod pa 20 do 40 centimetrov snega. Sneg se oprijema cestišč, na cestah pa so tudi plužne skupine, zato je potrebna dodatna previdnost in strpnost za volanom.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bodo padavine v drugi polovici noči na ponedeljek oslabele in do jutra predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji ponehale. Predvsem na Notranjskem, Kočevskem, hribih severne Primorske, Idrijskem hribovju ter hribovju zahodno od Ljubljane lahko v noči na ponedeljek zapade tudi 50 centimetrov novega snega.

Burja na Primorskem bo gradila snežne zamete in v noči na ponedeljek prenehala. V ponedeljek se bo v vzhodnih krajih delno razjasnilo, občasno bodo še rahle padavine. Meja sneženja bo na okoli 600 metrov nadmorske višine, so še zapisali na Arso.

Iz Uprave RS za zaščito in reševanje so sporočili, da je zaradi novozapadlega snega prišlo do podiranja dreves v občinah Krško, Črnomelj, Metlika in Slovenj Gradec, podrta drevesa pa so ovirala promet.

Na primorski avtocesti je med priključkoma Kozina in Divača v obe smeri navarnost poledice. Zaradi burje je na cestah med razcepom Nanos in Ajdovščino prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, so zapisali na prometnoinformacijskem centru. Na primorski avtocesti se izločajo tovorna vozila pred počivališčem Ravne v smeri Ljubljane ter med počivališčem Povir in razcepom Gabrk v smeri Gabrka.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta, na poti čez prelaza Korensko Sedlo, Jezersko in Ljubelj pa so obvezne verige. Za tovorna vozila nad 7,7 tone je cesta zaprta na avstrijski strani prelaza Jezersko, za tovorna vozila pa je zaprta tudi cesta čez Pavličevo sedlo ter cesta na hrvaški strani mejnega prehoda Petrina.

Na cestah v Ljubljani je trenutno približno sedem centimetrov brozge, na terenu pa je 28 posipalcev s plugi, ki plužijo in posipajo avtobusne proge za lažji avtobusni prevoz, je za STA pojasnil vodja zimske službe v Ljubljani Zvonko Šavor.

Ceste so bile sicer posute že ob 12. uri, plužili so jih pozno popoldne, ker pa še vedno sneži bo predvidoma okoli pol druge ure v ponedeljek zjutraj ponovno stekla akcija pluženja in posipanja vseh cest ter pločnikov in površin za pešce v Ljubljani, je še dodal Šavor.