atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nov poletni vikend, novi zastoji: kolone na avtocestah in mejnih prehodih

Deli na:
Nov poletni vikend, novi zastoji: kolone na avtocestah in mejnih prehodih

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Veliko turistov je na slovenskih cestah tudi ta konec tedna. Do zastojev prihaja na več odsekih med Avstrijo in Hrvaško v obeh smereh vožnje, večkilometrska kolona je med Brezovico in Vrhniko, pred predorom Karavanke proti Avstriji pa je okoli sedemkilometrski zastoj. Na mejnih prehodih so dolge čakalne dobe za vstop in izstop iz države.

Na prometnoinformacijskem centru za državne ceste voznikom proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice - vzhod, Lipce. Zgoščen promet je na cesti Lesce - Bled, zastoji pa so tudi na avstrijski strani predora Karavanke v smeri proti Sloveniji.

Prav tako so zastoji na podravski avtocesti med priključkom Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, na štajerski avtocesti pred cestninsko postajo Kompolje, na zahodni ljubljanski obvoznici od razcepa Koseze do razcepa Kozarje ter na južni ljubljanski obvoznici od priključka Vič do razcepa Kozarje proti Primorski.


Zaradi zgoščenega prometa na posameznih odsekih primorske avtoceste med Ljubljano in Razdrtim se potovalni čas podaljša za 15 do 20 minut, zgoščen promet pa je tudi na cestah Lucija - Sečovlje, Koper - Šmarje - Dragonja, Podgrad - Starod in Dolenje pri Jelšanah - Jelšane. Prav tako je gneča na hrvaški strani mejnih prehodov in na cesti Izola - Strunjan ter zaradi del na cesti med Postojno in Pivko.

Dolge čakalne dobe so tako za vstop kot za izstop iz države. Na mejnih prehodih Sočerga, Sečovlje in Obrežje vozniki za vstop v državo čakajo več kot dve uri, uro ali dve na Starodu ter okoli eno uro na mejnih prehodih Jelšane in Metlika. Okoli pol ure ali 45 minut čakajo na mejnih prehodih Brezovica pri Gradinu in Slovenska vas.

Pri izstopu iz države najdlje, od eno do dve uri, vozniki čakajo na mejnih prehodih Starod, Sečovlje in Vinica, do eno uro pa na prehodih Sočerga in Jelšane. Okoli pol ure čakajo na mejnem prehodu Metlika.