najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nov nepremičninski posel razvpitega Marka Pogorevca: stric iz ozadja NSi kupil stanovanje v luksuznem ljubljanskem kompleksu

Deli na:
Nov nepremičninski posel razvpitega Marka Pogorevca: stric iz ozadja NSi kupil stanovanje v luksuznem ljubljanskem kompleksu

Neregistrirani lobist Marko Pogorevc (desno) je svoj nepremičninski portfelj obogatil s stanovanjem v Šumiju. - Foto: mediaspeed

Šumijev kvart v centru Ljubljane je ena najbolj zaželenih nepremičninskih novosti slovenske elite. Razkrivamo, kdo je med kupci in kako velika stanovanja so kupili.

Dve stanovanji je kupila Barbka Zdolšek, žena znanega ljubljanskega odvetnika Stojana Zdolška. Neuspešno je branil razvpitega padlega tajkuna Boška Šrota, ki mu je spodletel prevzem skupine Pivovarna Laško. Je pa Barbki Zdolšek (tudi sama je odvetnica v odvetniški pisarni Zdolšek) uspel »prevzem« dveh stanovanj v Šumiju. Sta s 107 in 109 kvadratnimi metri uporabne površine, obe v drugem nadstropju. Tudi tu ni vpisanih nobenih hipotek.

Med elito iz Šumija najdemo tudi Marka Pogorevca, nekdanjega generalnega direktorja policije. Njegova firma Atlantik Group je lastnica 60 kvadratnih metrov velikega stanovanja. Po karieri v policiji je leta 2004 postal svetovalec uprave Mobitela (kasneje Telekoma) za korporativno varnost, kjer je za zelo visoko plačo delal do upokojitve pred dvema letoma.

Leta 2008 je ustanovil še zasebni družbi Atlantik Group in Frontex, prvo za poslovno sodelovanje, drugo za korporativno varnostno sodelovanje, obe poslujeta z velikim dobičkom. Štejejo ga za neregistriranega lobista.

Pogorevc je blizu stranki NSI, med kupci stanovanja pa smo našli enega »pravega« nekdanjega politika – Rada Bohinca. V drugi Drnovškovi vladi leta 1993 je postal minister za znanost iz vrst Združene liste (sedanji socialni demokrati). V vladah Janeza Drnovška in Toneta Ropa je bil od 2000 do 2004 minister za notranje zadeve. Je redni profesor gospodarskega, delovnega in evropskega prava na FDV. Stanovanje Bohinca in njegove žene Slavice je veliko 110 kvadratnih metrov, na njem ni hipoteke.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24