900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nov dan, nov škandal za Pavla Ruparja: gorenjskemu podjetniku naj bi grozil, da ga bo ustrelil

Deli na:
Nov dan, nov škandal za Pavla Ruparja: gorenjskemu podjetniku naj bi grozil, da ga bo ustrelil

Rupar in tržiški podjetnik drug drugemu očitata gro - Foto: zajem zaslona (Večer)

Nekdanji tržiški župan, nekdanji poslanec SDS in zadnje mesece glavni zvezdnik Janševih upokojenskih protestov Pavle Rupar naj bi v bližini Tržiča grozil gorenjskemu podjetniku, da ga bo ustrelil, piše Večer, ki je tudi objavil posnetek incidenta.

Zaiskrilo naj bi se v nedeljo zvečer v okolici Tržiča v bližini Ruparjevega doma. Nekdanji poslanec naj bi prišel na zasebno zemljišče v lasti gorenjskega prevoznika in se z njim sprl.

Na posnetku je videti Ruparja, ki pristopi do moškega in mu reče »Tole je bil zadnji vikend, da sem poslušal.« To je bil šele uvod v menda hujše stvari. »Rekel mi je, da me bo ustrelil,« na posnetku reče podjetnik, na kar se je Rupar odzval s kletvico in odrivanjem moškega.

Podjetnik je Ruparja zaradi groženj prijavil policiji, na policiste pa se je obrnil tudi sam Rupar, ki trdi, da je bil on tarča groženj, piše Večer. Policijska uprava Kranj je le potrdila, da je v nedeljko v Tržiču prišlo do incidenta, več podrobnosti pa ni razkrivala.

Podjetnik in Rupar naj bi bila že dalj časa sprta, piše Večer. Ruparjeve domnevne grožnje je podjetnik že nekajkrat prijavil policiji in trdi še, da bivši župan pred leti grozil tudi njegovemu tedaj še mladoletnemu sinu. Za Večer je povedal še, da naj bi mu Rupar preprečiti pridobitev gradbenega dovoljenja za gospodarski objekt, ki bi stal na omenjenem parkirišču, nanj pa naj bi še več kot 30-krat poslal različne inšpektorje.

Rupar se na vprašanja Večera ni odzval, sporočil jim je le: »Pojma nimam, ampak jaz se z Večerom ne bom pogovarjal. Vi ste malo ostudni, tako da ne bi.«

Na facebooku je Rupar sicer opisal še svojo različico incidenta: »Točno tega se bojim!! Psihopatov, ki jih novinarji in oblast z lažmi provocirajo, da bo res kdo naredil potezo, ki si jo želijo!!! Tip je vpil name, ubil da me bo, ko sem se mu približal, je naredil gesto, kot da bi potegnil pištolo. Ko sem ga odrinil je vpil :snemaj, snemaj, rekel je da me bo.. Poklical sem policijo in prijavil.. Smejali so se, po drugem klicu pa le prišli.. Namen: snemati, objaviti, po packati.. Kaj boste res koga ubiti novinarji? To je četrti napad name6v dveh mesecih.«

Rupar je sicer že včeraj zanikal drug incicent, do katerega je prišlo pred stavbo RTV Slovenija, kjer so njegovi podporniki žalili novinarje, eden pa je novinarki MMC Larisi Daugul, ki je poročala s protesta, vzel službeno kartico in jo zmerjal. »Osebno menim, da so si incident preprosto izmislili sami ali pa ga sami s sabo tudi zrežirali,« je na facebooku napisal Rupar ki trdi, da njegovi protestniki tega zagotovo niso počeli.

Drugače pravi Daugulova, ki je danes na twitterju ponovno objavila posnetke s proteste in opisala incident: »Ko je protestnik na podlagi moje kartice ugotovil, da sem novinarka RTV-ja, je sledilo je dretje, žaljenje, fizične grožnje… Ne bom ponavljala. Po dogodku sem z delom prekinila, ker me je postalo strah, česar je me bilo najprej sram.«