tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

slovenci katedrala slovenski navijači Ekipa24.si

Sijajni prizori iz Kölna! Slovenci pred mogočno ...

Slovenija

Nisem ponarejevalec

Deli na:

Cilj poslanske skupine Lipa in cilj stranke je zamenjati aktualno oblast, je na današnji novinarski konferenci povedal predsednik stranke Sašo Peče. Ob tem je zavrnil očitke vodje pisarne poslanske skupine Lipa v odstopu Dejana Kaloha, da naj bi ponarejal listine.

Cilj poslanske skupine Lipa in cilj stranke je zamenjati aktualno oblast, je na današnji novinarski konferenci povedal predsednik stranke Sašo Peče. Ob tem je zavrnil očitke vodje pisarne poslanske skupine Lipa v odstopu Dejana Kaloha, da naj bi ponarejal listine.

Peče je uvodoma povedal, da zgodba o orožju v naši državi poteka že zelo dolgo. "Povsod pa lahko z gotovostjo rečemo, da se v okviru imenovalca pojavljata dve konstanti," je prepričan poslanec. Ti dve konstanti sta po njegovo Janez Janša in nerazčiščenost zadev vse od osamosvojitve naprej.

Kot je dejal, so obtožbe, da je ponarejal listine s pomočjo mlajših oseb "nonsens". Po njegovo je dokaz za to citat predsednika vlade Janše, da gre za enega od falsifikatov iz svežnja falsifikatov iz Depale vasi.

"Kdor koli kupuje zgodbo o tem, da naj bi Sašo Peče ali kdor koli iz stranke Lipa ponarejeval dokumente, ta dela to namenoma," meni predsednik Lipe. Trdi, da so bili že leta 1994 vsi ti dokumenti v vsebini, kot je bila predložena podpredsedniku DZ Vasji Klavori, tako na policiji kot tudi v DZ. Po njegovih besedah je Janša dokument poznal, zaradi česar "je nemogoče, da bi prišlo do ponarejanja z moje strani".

Kot je povedal, njegov namen ni zamegljevati stvari. Kar si želi, je po Pečetovo, da ljudje "spregledajo politiko Janeza Janše". Po njegovih besedah je njihov cilj "preprečiti to vlado strahovladja, v katero nas je vpeljal Janez Janša, pa ljudje ne vedo, ali bodo s pokojnino preživeli, ali bodo s plačo preživeli".

Zatrdil je še, da ima še nekaj dokumentov, ki jih predsedniku državnega zbora namerava posredovati danes ali jutri.

Peče je na izrecno vprašanje, ali je ponarejal listine, zatrdil, da jih ni ponarejal. Na vprašanje, ali potem Dejan Kaloh laže, pa je odvrnil, da "morate za razloge vprašati njega". Na trditve Kaloha, da mu v stranki grozijo, pa je odvrnil, da "marsikdo v današnjem času trdi marsikaj". "Nikoli pa nihče ne bi smel zanemarjati vrednote načelnosti," je še povedal Peče.