Revija Reporter
Slovenija

Nika Kovač: »Hej, Matej Tonin. Zakaj konstantno lažeš o meni?«

M. M.
54 23.200

5. jun. 2024 11:18 Osveženo: 11:20 / 05. 6. 2024

Deli na:

Nika Kovač je nagovorila Mateja Tonina

Facebook

Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač je prvaka Nove Slovenije Mateja Tonina obtožila, da o njej širi neresnice. Na facebooku je objavila zapis in video, v katerih je udarila po Toninu.

Imam različne prijatelje, marsikateri med njimi ob nedeljah obiskujejo cerkev in so globoko verni, povezujejo pa nas skupne vrednote, je povedala v videu. »Te so, da je treba imeti rad bližnjega, da je treba spoštovati bližnjega, da je treba delati za skupno dobro, in tudi to, da se ne laže,« je dejala Kovačeva, ki je nato izpostavila dve laži, ki ju očita Toninu.

»Na soočenju na POP TV si o meni lagal na preverljiv in dokazljiv način. Rekel si, da je Inštitut 8. marec financiran z davkoplačevalskim denarjem in da nas ne podpiraš, ker kurimo ta denar. Matej Tonin, sam dobro veš, kako preveriti, če neka organizacija prejema davkoplačevalski denar. Če bi preveril, bi videl, imamo samo nekaj več kot sto evrov donacije enega od mestnih svetnikov, ki nam je donacijo namenil zato, ker smo pomagali po poplavah,« pravi Kovačeva.

Golo politikantstvo

Druga stvar, ki jo Kovačeva zameri Toninu, je njegov odgovor na vprašanje o tem, kako bodo glasovali njihovi poslanci. »V NSi ne podpiramo aktivizma Inštituta 8. marec in Nike Kovač,« se je odzval Tonin.

»Namesto vsebine, odgovora na vprašanje, ali bi podprli ukrep, ki bi izvajanje temeljne človekove pravice, ki smo jo zapisali tudi v slovensko ustavo, omogočil vsem Evropejkam, osebni napad, ker smo predlog pripravili v Inštitutu 8. marec,« njegov odgovor komentira Kovačeva.

Dodaja, da splav podpira marsikdo od volivcev NSi in marsikateri podpisnik peticije Inštituta 8. marec je volivec Toninove stranke.

Ta dva primera jasno kažeta na to, da te ne zanimajo argumenti, da v resnici prikrivaš dejstva, je Kovačeva očitala Toninu: »Tvoje besede pričajo, da se ti gre za golo politikantstvo.«