mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

NIJZ priporoča nekatere previdnostne ukrepe tudi pri spletnih nakupih

Deli na:
NIJZ priporoča nekatere previdnostne ukrepe tudi pri spletnih nakupih

Slika je simbolična. - Foto: Profimedia

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) za zmanjšanje tveganja okužbe z novim koronavirusom priporoča nekatere previdnostne ukrepe tudi pri spletnih nakupih. Svetujejo negotovinsko plačevanje, prevzem pošiljke brez stika med naročnikom in dostavljavcem ter previdnost pri ravnanju z embalažo prejetega blaga.

Spletna prodaja v času epidemije novega koronavirusa beleži veliko rast. NIJZ vsem, ki kupujejo prek spleta, priporoča, naj se odločijo za negotovinsko plačevanje, za plačilo preko spleta ali s predračunom preko spletne banke, in ne po povzetju.

Z dostavljavcem blaga naj se stranke dogovorijo za natančen čas dostave in tudi mesto, kjer bo lahko pustil pošiljko. Dostavljavec naj pusti blago pred vrati, se vrne v avto, pošlje stranki sporočilo SMS, da je blago dostavljeno, in stranko tudi pokliče po telefonu. Stranka pa naj prejem blaga prav tako potrdili s sporočilom SMS.

NIJZ sicer svetuje, da uporabniki naročajo le izdelke, ki jih v tem času nujno potrebujejo, ter da s prejetim blagom ravnajo previdno. Pri ravnanju z embalažo živil in drugih izdelkov veljajo enaka navodila kot pri tistih, ki jih potrošniki prinesejo iz trgovine.

Zaradi časa preživetja koronavirusa na kartonu pa naj ljudje pustijo tehnično blago v kartonskih škatlah stati vsaj en dan.