Revija Reporter
Slovenija

Ni dolgo trajalo: Zloglasni Stephen Casiraghi spet v rokah policije

Reporter, STA

26. mar. 2017 6:00 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Nekaj tednov po prihodu iz zapora bo Stephen Casiraghi je zaradi nevarne vožnje in nato še upiranja policistom spet v težavah z zakonom.

Casiraghija so policisti ustavili na območju PU Ljubljana, čakalo pa naj bi ga srečanje s preiskovalnim sodnikom, poroča 24ur. Nazadnje je bil na sodišču pred slabima dvema tednoma na obravnavi v svoji tožbi zopr državo, od katere terja 150.000 evrov, ker naj ga bil leta 2011 v mariborskem zaporu poškodoval pravosodni policist.

Stari znanec policistov in zaporniških paznikov je na Dobu zaradi različnih kaznivih dejanj, od ugrabitve, spolnega izživljanja in napada na fotoreporterja do poskusa ropa in poskusa napada na paznika, prestajal enotno kazen 22 let in 11 mesecev zapora, ki bi se mu iztekla avgusta 2019.

Med drugim je bil leta 2010 obsojen na 17 let in osem mesecev zapora zaradi ugrabitve in spolnega izživljanja nad avtoštoparko, kar je zagrešil takoj za tem, ko so ga predčasno izpustili s prestajanja 11-mesečne kazni po napadu na fotoreporterja Dela in Slovenskih novic.

Leta 2011 so ga obsodili še na 14 mesecev zapora zaradi poskusa napada na paznika v ljubljanskih zaporih na Povšetovi. Nato je dobil še pol leta zapora zaradi napada na pravosodnega policista in uničenja kopalnice v zaporu na Dobu.

Vrhovno sodišče je pred kratkim odredilo prekinitev izvršitve izpodbijane pravnomočne sodbe, iz česar gre sklepati, da bo ugodilo zahtevi odvetnika Tomaža Toldija za varstvo zakonitosti. Sodniki so presojali očitke obrambe, da naj bi sodišče prve stopnje v tej zadevi nezakonito združevalo kazni in pri tem upoštevalo novejšo različico kazenskega zakonika, ne pa tiste, ki je veljala v času njegovega zadnjega kaznivega dejanja.