urankar Odkrito.si

Voditelju na TV Slovenija je najhuje pri ženskem ...

selma blair Svet24.si

FOTO: Hollywoodska zvezdnica šokirala z novico o ...

jasnovidnost Petisvet.si

6 znakov, da ste povezani z višjo silo

pahor štefanec Svet24.si

Šef KPK Boris Štefanec jamra zaradi 3500 evrov ...

Tanja Poberžnik (1) Svet24.si

Slovo še ene slovenske igralke

Kendall jenner Najstnica.si

Kendall Jenner šokirala z izbiro čevljev

Tara Zupančič in Jan Bučar Njena.si

Tara Zupančič se je popolnoma predala zabavi

Slovenija

Nevrokirurg iz ZDA: v UKC Ljubljana ponarejajo podatke!

Deli na:
Nevrokirurg iz ZDA: v UKC Ljubljana ponarejajo podatke!

Foto: Šimen Zupančič - Nevrokirurg dr. T. S. Park

V UKC Ljubljana so začeli opravljati zahtevne operacije na hrbtenjači pri otrocih s cerebralno paralizo, kljub temu da premajhno število načrtovanih posegov ne zagotavlja dovolj visoke stopnje varnosti za paciente.

Kot smo v zadnjih tednih izvedeli iz člankov v medijih, so v UKC Ljubljana začeli zahtevne nevrokirurške operacije SDR (selektivna dorzalna rizotomija). Gre za posege na hrbteničnih živčnih koreninah, s katerimi se pri otrocih s cerebralno paralizo odpravi ali zmanjša zakrčenost mišic v nogah. S tem se jim bistveno izboljša gibalna sposobnost, del jih lahko po posegu tudi hodi, to bi bilo brez te operacije nemogoče.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o novih posegih v UKC Ljubljana in kdo bo opravljal operacije; zakaj ameriški nevrokirurg dr. Park vztraja, da je šest do osem operacij SDR na leto premalo, da bi jih lahko nevrokirurg izvajal varno; o zavajanju iz UKC Ljubljana; zakaj je dr. Park protestiral pri UKC in zakaj se zgraža nad osupljivo napačnimimi navedbami UKC Ljubljana; zakaj bodo v Ljubljani otroke s cerebralno paralizo izpostavljali dodatni nevarnosti?