duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

grizli-medved_wiki Svet24.si

Medved raztrgal vodiča, kasneje se je pognal še ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

janez pogorelec pl2 Necenzurirano

Vplivni član NSi zaradi Janše ostal brez funkcije

Severina Magija_1 Njena.si

Igor dan pred Severininem rojstnim dnevom ujet v ...

Eva in Mihael, Tednik Njena.si

Čustveno: Za dvojčka Satler zbrali že več kot ...

Slovenija

Nezaslišano sporočilo ministrice Kustečeve kaznovanim dijakom: To je prvi korak v svet odraslosti

Deli na:
Nezaslišano sporočilo ministrice Kustečeve kaznovanim dijakom: To je prvi korak v svet odraslosti

Simona Kustec - Foto: Twitter/Vlada RS

Po tistem, ko so mariborski dijaki zaradi protestnega shoda za vrnitev v šolske klopi prejeli kazni in pozive na zagovor pred sodnikom, je ministrica za izobraževanje Simona Kustec ocenila, da gre za mlade odrasle, za katere verjame, "da razumejo in tudi prevzemajo odgovornost za svoja dejanja". To je prvi korak v svet odraslosti, je še dejala.

Po besedah ministrice za izobraževanje, znanost in šport je njihova prva in osrednja pristojnost ta, da poskrbijo za hitrejše varno odprtje srednjih šol. "Pristojnosti, ki so povezane z zbiranjem ljudi, pa so v pristojnosti drugega ministrstva," je še povedala v odzivu na dogajanje glede protesta dijakov v Mariboru na današnji vladni novinarski konferenci o covidu-19.

Ob tem je ministrica dijakom namenila posebno zahvalo, ker so "potrpežljivo čakali na vrnitev in solidarno pomagali celotni državi, da se je slika boja z virusom toliko popravila, da bodo v prilagojeni obliki znova pridobivali znanje v prostorih šole".

Mariborski dijaki, ki so v začetku februarja sodelovali na shodu na Trgu svobode za vrnitev v šolske klopi, so namreč pred dnevi prejeli globe in pozive na zagovor pred sodnikom za prekrške zaradi kršenja zakona o nalezljivih boleznih. V iniciativi Zahtevamo šolo zato napovedujejo skupinski upor proti takšnemu "ustrahovanju".

Na mariborski policijski upravi so v ponedeljek pojasnili, da so policisti v zvezi s protestnim shodom, ki je potekal 9. februarja na Trgu svobode, po pošti petim osebam poslali plačilne naloge z globo 400 evrov, zoper štiri mladoletne osebe pa so podali obdolžilne predloge na pristojno okrajno sodišče.

Loading...