Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matej zemljic_fofo saso svigelj (2) Njena.si

Skrito v raju: Takšni ljudje so ljubi Mateju ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nesramno bogatenje Simone Dimic

Deli na:

Razkrivamo vplivne člane omrežja Simone Dimic, zdaj že bivše šefinje Pahorjevega kabineta. Medtem ko večino državljanov pesti gospodarska kriza, sta Dimičeva in njen partner Roman Horvat postala premožen par, dobila ugodne kredite, kupila stanovanje in hišo ter najela jahto.

Razkrivamo vplivne člane omrežja Simone Dimic, zdaj že bivše šefinje Pahorjevega kabineta. Medtem ko večino državljanov pesti gospodarska kriza, sta Dimičeva in njen partner Roman Horvat postala premožen par, dobila ugodne kredite, kupila stanovanje in hišo ter najela jahto.

Vodja kabineta predsednika vlade Simona Dimic se po razkritju dokumentov o sporni obnovi njene hiše ni več mogla obdržati na položaju. Sum zlorabe uradnega položaja preiskujeta policija in protikorupcijska komisija, poleg tega ima Dimičeva veliko nasprotnikov v političnih krogih, ki so si želeli njene odstranitve. Velja namreč za najožjo zaupnico premierja Boruta Pahorja in osebo z velikanskim vplivom na gospodarstvo. Zato smo že pred nekaj tedni napovedali obračun z njo, in sicer po lokalnih volitvah.

Glavni poraženec v aferi Dimic je premier Borut Pahor. Javno se je hvalil, da na svoje stroške gosti tuje državnike in si sam plačuje stroške prenosnega telefona, zato s svojo plačo težko shaja, medtem pa je šefinja njegovega kabineta nesramno bogatela. V zadnjih dveh letih, ko večina državljanov zaradi gospodarske krize zateguje pasove, nekateri so celo izgubili službe, si je Simona Dimic skupaj s svojim partnerjem, poslovnežem Romanom Horvatom, kupila razkošno hišo v Murglah in več kot sto kvadratnih metrov veliko stanovanje v Kosezah.

Že prej je imela v lasti stanovanje v »mestu«, za katerega je izjavila, da ga oddaja. Po naših podatkih gre za trisobno stanovanje v Trnovem, v katerem je dolgo živela. Poleg tega se javno razkazuje v dragih oblačilih, ki stanejo več kot znašajo skupne mesečne plače vseh Vegradovih delavcev, ki naj bi ji obnavljali hišo: z elegantnimi oblekami, veliko nakita in luksuzno uro znamke Rolex , ki stane več kot 7500 evrov, seveda ne gre nikamor brez ženske torbice Luis Vuitton, vredne najmanj tisoč evrov. Nič čudnega, če ni premierja nikoli spremljala na pogovorih z delavkami Mure ali Preventa.

Stevardesa, ki je pilotirala Pahorja

Odhod  Dimičeve je zato logičen, saj je Pahor zaradi nje izgubljal politično verodostojnost. Po drugi strani je izgubil najožjo sodelavko, brez katere težko deluje. Simona Dimic velja za njegovo »desno roko«, je njegova zveza s svetom; ona naj bi celo določala, koga bo predsednik vlade sprejel in komu bo odgovarjal na vprašanja. Dobri poznavalci razmer pravijo, da Dimičeva prebira Pahorjevo elektronsko pošto in sporočila po prenosnem telefonu ter ga o vsebini selekcionirano obvešča; prav tako ga menda ona obvešča, o čem poročajo mediji in kako naj se odziva na zapise in vprašanja. Kdo bo zdaj vse to počel zanj namesto Dimičeve?

Pahorjeva najožja sodelavka je bila deset let. Ko je leta 2000 postal predsednik državnega zbora, so mu jo pripeljali iz protokola in je bila določena posebej zanj. Uradno je bila še vedno zaposlena v protokolu, in sicer na položaju namestnice šefinje protokola Ksenije Benedetti. V protokolu je bila zaposlena od leta 1996, ko še ni imela univerzitetne izobrazbe. Dimičeva je po uradnem življenjepisu leta 1993 končala Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani in pridobila naziv inženirka kemijske tehnologije. Mnogi dvomijo, da je ta študij končala, vsekakor pa to ni univerzitetni naziv. Možno je, da se je za ta študij odločila bolj zaradi očeta, ki je doktor kemije in naj bi po naših virih služboval v mednarodnih organizacijah. Njena starša živita v Murglah, na isti ulici kot nekdanja predsednika republike Milan Kučan in Janez Stanovnik.

Že med študijem se je preizkušala kot stevardesa, zato jo njeni znanci še zdaj kličejo Stevka. Lepe obleke so ji že takrat lepo pristajale, zato je služba v protokolu logično nadaljevanje njene poklicne kariere. Med letoma 1994 in 1998 je končala mednarodno šolo za hotelirski menedžment na Dunaju, nato pa je v dveh letih končala fakulteto za turizem in diplomirala s  temo Organizacija in ceremonial svečanih obedov v RS in primerjava z nekaterimi drugimi državami. Pozneje je obiskovala še podiplomski študij na fakulteti za evropske in državne študije ter leta 2007 magistrirala iz španskega kompromisa. Takrat je že bila Pahorjeva svetovalka v evropskem parlamentu, kamor ga je spremljala po njegovi izvolitvi za evropskega poslanca leta 2004.

VEČ V TISKANI IZDAJI