šarec-marjan 9 Svet24.si

Šarec o intervjuju z ruskim vohunom: "Tudi vi ste...

profimedia-0867279129 Svet24.si

Kadirov naj bi 2 od svojih 12 otrok zaplodil ...

euro-2024 Necenzurirano

Kaj obleči za München ali katera je nacionalna ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

alma merklin Njena.si

Slovenska pevka bo drugič postala mamica

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

Slovenija

Nerodno: Golobov svetovalec dobil poziv za zapor

Deli na:
Nerodno: Golobov svetovalec dobil poziv za zapor

Premier Robert Golob - Foto: Vlada RS

Ljubljansko okrožno sodišče je Milošu Njegoslavu Miloviću, v javnosti znanemu tudi zaradi svetovanja vladnim članom glede varnostnih vprašanj, izdalo poziv na prestajanje eno leto in pol zaporne kazni zaradi sodelovanja pri fiktivnem poslu Železniškega gradbenega podjetja. Obsojeni je zaprosil za odlog oziroma alternativno prestajanje kazni.

Milović je bil spomladi pravnomočno obsojen na leto in pol zapora ter denarno kazen 15.000 evrov zaradi pomoči pri zlorabi položaja, ki se je nanašala na fiktivni posel v vrednosti 390.000 evrov v letu 2008 med SŽ Železniškem gradbenem podjetjem ter podjetjem NB Inženiring. Po podatkih Dnevnika, naj bi nekdanji direktor NB Inženiringa Nihad Bešić v poslu v žep pospravil 383.000 evrov, 7000 pa naj bi ostalo Miloviću.

"Obsojeni je vložil vlogo za odlog izvrševanja kazni zapora, o kateri je že bilo odločeno, odločitev pa še ni vročena. O prošnji za alternativno prestajanje kazni še ni bilo odločeno," so za Dnevnik pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču. Glede na višino kazni lahko sodišče obsojenemu odobri alternativno sankcijo v obliki dela v splošno korist ali zapora ob koncu tedna.Po navedbah Dnevnika je Milovićev odvetnik Miha Šošić že po pravnomočnosti obsodilne sodbe napovedal, da bo na vrhovnem sodišču vložil zahtevo za varstvo zakonitosti. Na podlagi tega se lahko sodišče odloči, da kazen odloži do končne odločitve.

Ime obsojenega Miloša Milovića se je v javnosti nazadnje pojavilo z razkritjem, da je premierju Golobu svetoval uvedbo novega načina varovanja predsednika vlade, sodeloval je na sestankih, kjer sta se policija in generalni sekretariat vlade dogovarjala o tej spremembi, kar je prispevalo h krhanju odnosom med Golobom in tedanjo ministrico za notranje zadeve Tatjano Bobnar. Poleg tega je obiskal nekatera ministrstva in jim svetoval glede varnosti, brez uradnega pooblastila ali druge formalne podlage.