1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nerazumljiva odpoved: "Drugorazredni" smo zaman čakali na predsednika Türka

Deli na:
Nerazumljiva odpoved: "Drugorazredni" smo zaman čakali na predsednika Türka

Foto: Bobo

Odpoved obiska predsednika republike dr. Danila Türka manj kot uro pred začetkom že dolgo vnaprej dogovorjenega obiska koprskega zaledja nas je pretresla in presenetila, pravijo v Oljki - stranki slovenske Istre. Predsednika je čakalo več kot 100 ljudi, iz predsedniškega kabineta pa so sporočili,  da naj bi bili "deležni določenih pritiskov," razlagajo v Oljki.

Objavljamo izjavo Oljke:

"Drugorazredni" smo zaman čakali na predsednika Türka

Gesta predsednika republike dr. Danila Türka, ki je včeraj manj kot uro pred začetkom že dolgo vnaprej dogovorjenega obiska koprskega zaledja, obisk odpovedal, nas je pretresla in presenetila. Gre za nenavadno ravnanje, saj so obisk spremljale številne že pripravljene dejavnosti, predsednika republike pa je zaman čakalo več kot 100 ljudi.

Razlogi odpovedi obiska nam uradno niso znani, iz predsedniškega kabineta so sporočili zgolj to, da naj bi bili deležni določenih pritiskov. Kabinet predsednika republike je obisk usklajeval skoraj mesec, še dan pred napovedanim obiskom so si predstavniki protokola ogledali lokacije obiska. Včeraj ob 14. uri pa je bilo iz kabineta sporočeno, da se že odpravljajo na pot. Urad predsednika republike je nenadoma odpovedan obisk pred časom najavil tudi v program aktivnosti predsednika, ki ga prilagamo v nadaljevanju. V programu aktivnosti je jasno razvidno, da se je predsednik republike odzval vabilu Oljke – stranke Slovenske Istre. Morebitne obtožbe o slabi organizaciji zato ostro že vnaprej zavračamo.

Ne bi si želeli, da je predsednik republike žrtvoval včerajšnji obisk Istre, zato da ne bi imel težav pri nadaljnjih političnih obveznostih v MOK in pri "nasprotnikih" stranke Oljka. Šlo bi za obžalovanja vredno dejanje, ki bi pomenilo, da predsednik republike ne predstavlja vseh državljanov Slovenije, temveč deluje obratno: razlikuje med njimi in njihovimi političnimi prepričanji in te razlike še poglablja.

Včerajšnje srečanje sploh ni bilo politične narave, temveč smo predsedniku republike želeli predstaviti tri uspešne primere dela in življenja v podeželju, kjer še danes ni poskrbljeno za osnovne življenjske pogoje in komunalno ter prometno infrastrukturo. Predsednik je z nenadno in nepojasnjeno odpovedjo obiska pokazal, da ne ceni dovolj prizadevanja ljudi, ki se iz ljubezni do svojih krajev dnevno žrtvujejo in kljubujejo težkim ter neprijaznim okoliščinam. Tem ljudem, kot še številnim drugim po Sloveniji, politična preigravanja in štetje glasov ne pomenita nič, zato je odpoved obiska še toliko bolj nerazumljiva, zlasti pa boleča.

Oljka - stranka Slovenske Istre