pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Kdo je kriv, da bolniki v UKC Ljubljana zaradi ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Neprepričljivi kandidati za direktorja UKC Maribor

Deli na:
Neprepričljivi kandidati za direktorja UKC Maribor

Foto: Bobo

Svet zavoda Univerzitetnega kliničnega centra Maribor je včeraj zvečer po dolgi razpravi odločil, da ne izbere nobenega od prijavljenih kandidatov za novega direktorja tega zavoda. Kot je povedala predsednica sveta zavoda Vlasta Kovačič Mežek, bodo sejo nadaljevali v ponedeljek, ko bodo odločali o imenovanju vršilca dolžnosti direktorja.

"Žal nas noben kandidat ni prepričal," je dejala.

Razpisna komisija je po včerajšnjem zaslišanju vseh devetih kandidatov, ki so se prijavili na razpis, uvrstila v ožji izbor nekdanjega predsednika uprave NKBM Aleša Hauca. A ta na tajnem glasovanju ni prejel dovolj glasov članov sveta zavoda. Podprli so ga trije člani sveta zavoda, dva sta bila vzdržana, šest jih je bilo proti.

"Vzeli smo si čas, da opravimo še nekatere razgovore in v ponedeljek nadaljujemo sejo, kjer bi se mogoče pojavil še kakšen kandidat za vršilca dolžnosti," je v izjavi za medije po seji povedala Kovačič Mežkova. "Vsi posamezni člani sveta zavoda imajo možnost, da opravijo nekaj razgovorov, in v kolikor bodo kandidati za to, se bodo predstavili v ponedeljek na nadaljevanju seje," je dodala.

Neuradno se kot kandidata za v.d. direktorja omenja direktorja slovenjgraške bolnišnice Janeza Lavreta, a predsednica sveta zavoda o imenih ni želela govoriti.

Novega direktorja s polnimi pooblastili bodo poiskali z novim razpisom. "Zakon veleva, da če se ne izbere noben kandidat, se sprejme sklep o vršilcu dolžnosti in hkrati takoj napove ponovitev postopka. Je pa res, da smo veliko razpravljali o statutu in potrebnih spremembah le-tega, in bomo delali tudi v tej smeri," je pojasnila Kovačič Mežkova.

S spremembo statuta naj bi poskušali zaostriti pogoje za prijavo na razpis, hkrati pa naj bi spremenili postopek izbire direktorja kliničnega centra. Pogoji, ki so jih morali doslej izpolnjevati kandidati za direktorja, so bili najmanj univerzitetna izobrazba ter najmanj pet let delovnih izkušenj z ustreznimi organizacijskimi in upravljavskimi znanji.

Za položaj direktorja UKC Maribor, ki se je izpraznil po napovedanem umiku dolgoletnega direktorja Gregorja Pivca, so poleg Hauca kandidirali še nekdanji poslanec DZ Borut Ambrožič, direktorica farmacevtske družbe Marifarm Romana Fišer, direktor podjetja Hoffmann Franc Hoffmann, vodja centra za odnose z javnostmi v UKC Maribor Janez Lencl ter dosedanji pomočniki direktorja UKC Maribor Peter Weissensteiner, Gregor Danko, David Felser in Darko Kuhar.