petar matić dule Svet24.si

Umrl je zadnji narodni heroj Jugoslavije

Urbani6-dec20 Svet24.si

Kmetu s polja ukradli 6 ton izredno cenjenega ...

1674474756-s2f19826-4-1674474742448 Necenzurirano

Janša v ovčji koži dela veliko koalicijo, Pirc ...

54043105780_0d04297a06_c Reporter.si

Golob še vedno z eno nogo v energetiki. Kam bi ...

ilenic Ekipa

Tako se to dela: Slovenski reprezentant zabil svoj...

siddharta Revija Stop

Siddharta v svet pošiljajo Mir

max-bilac Ekipa

To je neverjetno: Ali bo Slovenija izgubila še ...

Slovenija

Nepremičninski imperij župana Tržiča Boruta Sajovica: imel naj bi že 100.000 kvadratnih metrov parcel

Deli na:
Nepremičninski imperij župana Tržiča Boruta Sajovica: imel naj bi že 100.000 kvadratnih metrov parcel

Na mestu nekdanje Bencetove domačije v Dovžanovi soteski želita zakonca Sajovic postaviti novogradnjo, za katero sta že pridobila gradbeno dovoljenje. - Foto: Primož Lavre

Včeraj smo pisali o posestvu zakoncev Boruta in Janje Sajovic v Brdu pri Tržiču. Župan in soproga pa imata s sinom Janezom Borutom v lasti še druge nepremičnine.

Parcelo v Križah, kjer je sadovnjak, velika je 8156 kvadratnih metrov, je župan dobil po tem, ko je prejšnjemu lastniku posodil denar. Kljub temu da mu je ta želel vrniti denar, je Sajovic obdržal parcelo.

V samem Tržiču ima družina Sajovic dve stanovanji in v enem ima svojo dentalno medicino županova žena Janja Sajovic. Po objavi v medijih, da za dovoz smeti ni plačevala položnic, je plačilo poravnala z donacijo komunali. Ob tem velja zapisati, da komunala kot javno podjetje ne more prejemati donacij, a se je to vendarle zgodilo ob pomoči njenega moža in župana, ki je prvi nadzornik komunale.


Seznam nepremičnin v lasti družine Sajovic je zelo obsežen, med drugim so lastniki štirih parcel v Podljubelju v velikosti 51.030 kvadratnih metrov, za vseh dvanajst parcel v Zvirčah in Križah v izmeri 32.545 kvadratnih metrov so tudi vložene spremembe namembnosti v zazidljive. Še eno stanovanje imajo v Červarju na Hrvaškem.

Slišati je, da je županova žena poskušala priti do stanovanja hudo bolne ženske, za katero so skrbele njene prijateljice in jim je zato tudi zapustila stanovanje. Preden je Borut Sajovic postal župan, je bilo v njegovi lasti okoli 46.000 kvadratnih metrov, zdaj naj bi njegovo celotno premoženje obsegalo že okoli 100.000 kvadratnih metrov.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24