alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

Tjaša Vrečič VSE Odkrito.si

TJAŠA IZ KMETIJE - tako MIŠIČASTA je

pogacar Ekipa24.si

UF, KAKŠNA ZVERINA! Tadej Pogačar kot ga še ...

Slovenija

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od maserja do desne roke direktorja Agencije za kmetijske trge

Deli na:
Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od maserja do desne roke direktorja Agencije za kmetijske trge

Direktor Agencije za kmetijske trge Miran Mihelič - Foto: Facebook

Gotovo večina še ni slišala za Jerneja Žigona, zaposlenega na Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja. Ta javni uslužbenec je v manj kot treh letih dela na Agenciji napredoval za kar 18 plačnih razredov! Iz 19. v 37.

Pri čemer je seveda bliskovito napredoval tudi po pristojnostih in zahtevnostih nalog. Zaposlili so ga oktobra 2018 na delovnem mestu administrator V (za kar zadošča srednješolska izobrazba), zdaj pa je že tako rekoč desna roka generalnega direktorja Agencije Mirana Miheliča. Kot so pojasnili, je imel ob zaposlitvi šesto stopnjo izobrazbe – inženir gradbeništva. Lahko sklepamo, da se s kmetijskimi trgi v preteklosti ni kaj dosti ukvarjal.

Imel je odprt s. p. Corpore masažna terapija v Idriji, ki ga je zaprl štiri mesece po nastopu nove službe. Toda primer Žigona je le eden v nizu, ki po besedah naših virov kažejo na anomalije, nepotizem in klientelizem v času Miheliča. Agencija sicer sodi pod ministrstvo za kmetijstvo, ki ga vodi Jože Podgoršek.

Kako si razložiti opisani fenomen Žigon. Po besedah poznavalcev naj bi bil življenjski partner generalnega direktorja Mirana Miheliča. Načeloma ni stvar javnosti, kdo je s kom partner, a postane stvar javnega interesa, če okoliščine kažejo na sum klientelizma in nedovoljenih praks. Ravno zasebni zvezi med omenjenima naši viri pripisujejo bliskovit vzpon Žigona, ki zdaj zaseda pozicijo vodje pisarne službe direktorja.Toda na Agenciji so poudarili, da Mihelič in Žigon zasebno nista v partnerski zvezi. Dodali so, da se pred zaposlitvijo Žigona nista poznala. Na naše vprašanje, kako bi opisali njun odnos, pravijo, da prihaja zaradi svojega dela Žigon v stik z večino zaposlenih na Agenciji (skupaj jih je 296). »Zaradi svojega dela uživa veliko stopnjo zaupanja in velike naklonjenosti večine zaposlenih kot tudi celotnega vodstva. To je verjetno tudi razlog, da je v tem času, od kar je zaposlen na Agenciji, z večjim številom sodelavcev in sodelavk, kot tudi z generalnim direktorjem, stkal prijateljske vezi oz. odnose.«

V reviji pišemo še, kako na agenciji opravičujejo njegovo plačno napredovanje in zakaj je brisal fotografije s potovanja na Dunaj, kamor je spremljal direktorja Miheliča. 

VEČ O TEM V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...