Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od maserja do desne roke direktorja Agencije za kmetijske trge

Deli na:
Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od maserja do desne roke direktorja Agencije za kmetijske trge

Direktor Agencije za kmetijske trge Miran Mihelič - Foto: Facebook

Gotovo večina še ni slišala za Jerneja Žigona, zaposlenega na Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja. Ta javni uslužbenec je v manj kot treh letih dela na Agenciji napredoval za kar 18 plačnih razredov! Iz 19. v 37.

Pri čemer je seveda bliskovito napredoval tudi po pristojnostih in zahtevnostih nalog. Zaposlili so ga oktobra 2018 na delovnem mestu administrator V (za kar zadošča srednješolska izobrazba), zdaj pa je že tako rekoč desna roka generalnega direktorja Agencije Mirana Miheliča. Kot so pojasnili, je imel ob zaposlitvi šesto stopnjo izobrazbe – inženir gradbeništva. Lahko sklepamo, da se s kmetijskimi trgi v preteklosti ni kaj dosti ukvarjal.

Imel je odprt s. p. Corpore masažna terapija v Idriji, ki ga je zaprl štiri mesece po nastopu nove službe. Toda primer Žigona je le eden v nizu, ki po besedah naših virov kažejo na anomalije, nepotizem in klientelizem v času Miheliča. Agencija sicer sodi pod ministrstvo za kmetijstvo, ki ga vodi Jože Podgoršek.

Kako si razložiti opisani fenomen Žigon. Po besedah poznavalcev naj bi bil življenjski partner generalnega direktorja Mirana Miheliča. Načeloma ni stvar javnosti, kdo je s kom partner, a postane stvar javnega interesa, če okoliščine kažejo na sum klientelizma in nedovoljenih praks. Ravno zasebni zvezi med omenjenima naši viri pripisujejo bliskovit vzpon Žigona, ki zdaj zaseda pozicijo vodje pisarne službe direktorja.



Toda na Agenciji so poudarili, da Mihelič in Žigon zasebno nista v partnerski zvezi. Dodali so, da se pred zaposlitvijo Žigona nista poznala. Na naše vprašanje, kako bi opisali njun odnos, pravijo, da prihaja zaradi svojega dela Žigon v stik z večino zaposlenih na Agenciji (skupaj jih je 296). »Zaradi svojega dela uživa veliko stopnjo zaupanja in velike naklonjenosti večine zaposlenih kot tudi celotnega vodstva. To je verjetno tudi razlog, da je v tem času, od kar je zaposlen na Agenciji, z večjim številom sodelavcev in sodelavk, kot tudi z generalnim direktorjem, stkal prijateljske vezi oz. odnose.«

V reviji pišemo še, kako na agenciji opravičujejo njegovo plačno napredovanje in zakaj je brisal fotografije s potovanja na Dunaj, kamor je spremljal direktorja Miheliča. 

VEČ O TEM V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24