stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Neodstranjeni primitivizem Marka Radmiloviča

Deli na:
Neodstranjeni primitivizem Marka Radmiloviča

Foto: Arhiv Reporterja

S spletne strani RTV še vedno niso umaknili primitivizma kolumnista Marka Radmiloviča glede množičnih spolnih in roparskih napadov na ženske v Kölnu.

Bralci spletnega portala RTV Slovenija, ki spada v sklop multimedijskega centra (MMC), katerega urednica je Kaja Jakopič, se še dobro spomnijo sprevržene kolumne Marka Radmiloviča, ki jo je spletni portal nacionalke objavil 12. januarja letos. Radmilovič je v kolumni z naslovom Kar je v Kölnu spolni napad, je v domačem bifeju folklora ogabno relativiziral množične migrantske spolne in roparske napade na ženske.

Žrtve so policiji prijavile več kot tisoč napadov, po ugotovitvah policije so bili storilci večinoma arabski priseljenci, tudi tisti, ki so v državo prišli nezakonito, in prosilci za azil. Radmilovič je ugotovil, da je vzrok za ta grozljivi organizirani množični napad na ženske najverjetneje prozaičen in korenini v tem, da muslimani ne pijejo alkohola, zato ga »ne nesejo« toliko. Ko so prišli v Evropo, je »jasno, da so se ga vlili«, kot se ga na silvestra polovica Evrope, je zapisal Radmilovič. »Pijan moški pa v vseh kulturah najraje pomisli na koitus …«

Za slovenske moške pravi, da smo (!) novico o napadih na ženske sprejeli tako, da smo odšli v gostilno, spili pet špricarjev, med čakanjem na šestega pa med debato o somraku Evrope natakarico zgrabili za rit. O stanju podzavesti in vtisnjenih vzorcih pri človeku, ki lahko piše tako primitivno, bi verjetno lahko veliko povedal kakšen izkušen psihoanalitik, da pa spletni portal RTV to objavi, ni le profesionalno nevzdržno, ampak sramotno. Zanimivo enotni so si bili tudi spletni komentatorji, ki so kolumno ocenili za sprevrženo.

Toda: kolumna je še vedno objavljena na spletni strani RTV! Varuh Ambrožič je sicer Jakopičevi pisal, da je kolumna za portal javne RTV neprimerna in ji predlagal, naj jo umakne, vendar ga je zavrnila, češ da je zadeva v pristojnosti odgovornega urednika vala 202 Mirka Štularja, saj gre za njegovega novinarja. Ambrožič je o zadevi obvestil programski svet, zakaj zapis še vedno ni odstranjen, bomo še poročali.