zda vesna_vuk_godina - foto Simen Svet24.si

Antropologinja Vesna V. Godina: Nekoč je bil ...

Maddie, Madeleine McCann Svet24.si

Novi dokazi v zvezi z izginotjem male Maddie ...

Terence Darrell Kelly Svet24.si

Avstralec priznal, da je ugrabil štiriletnico

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Alenka Husić Njena.si

Alenka Husić pokazala svojo zlato mamo

Ahonen Ekipa24.si

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion ...

Slovenija

Nenavadno »poslovanje« Janeza Janše in bivšega udbovca Ivana Pušnika

Deli na:
Nenavadno »poslovanje« Janeza Janše in bivšega udbovca Ivana Pušnika

Ivan Pušnik (ob njem žena Aleksandra Pušnik) in Janez Janša sta leta 2012 »poslovala«. - Foto: arhiv Reporterja, BSF

Nenavadne so bile okoliščine, v katerih sta leta 2012 »poslovala« sedanji (in tedanji) premier Janez Janša in Ivan Pušnik. Slednji je nekdanji agent, SDV, o čigar povezavah z Blažem Košorokom, državnim sekretarjem na ministrstvu za infrastrukturo, pišemo v tej številki Reporterja.

Janša je namreč prvomajske praznike leta 2012 preživljal z družino v Grčiji na otoku Kalimnos. Toda družina je morala dopust predčasno zaključiti. Kot so tedaj zapisali na spletni strani vlade, je namreč Janšev sin zbolel in je bil življenjsko ogrožen. Zato je premier najel zasebno letalo, za katerega je (iz svojega žepa) odštel 9500 evrov.

Iz premierjevega kabineta so takrat pojasnili, da je bil prevoz plačan tudi za varnostnika, ki je predsednika vlade spremljal, tako da povratni polet v domovino državnega proračuna ni stal niti centa.


Zanimivo pa je, da je bilo lastnik letala socata TBM 850, s katerim se je predsednik vlade Janša z družino predčasno vrnil z dopusta v Grčiji, ciprsko podjetje Gaznafta Investments, katerega direktor je bil poslovnež Ivan Pušnik.

Za časnik Dnevnik je Pušnik tedaj pojasnil, da ima družba Gaznafta Investments v lasti letalo, ki ga po pogodbi o upravljanju oddaja podjetju RB Zračne črte. »Sam o podrobnostih najema leta predhodno nisem bil seznanjen, so me pa kasneje obvestili, da je letalo najel gospod Janša,« je dejal za Dnevnik. In dodal, da je iz lastništva firme že prej izstopil.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24