Femme fatale: Snežana Vukmirović Odkrito.si

Slovo lepe slovenske športnice

krogla Svet24.si

Vse velike skrivnosti lepih magičnih krogel

maček, ura, poletni čas, nastavitev ure Svet24.si

Ne pozabite, ponoči premikamo ure!

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

Dragojevič Njena.si

Oliver Dragojević se bori!

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

Slovenija

Nenapovedano pri načelniku Udbe: Slovenec, ki ga je hvalil srbski likvidator

Deli na:
Nenapovedano pri načelniku Udbe: Slovenec, ki ga je hvalil srbski likvidator

Objavljamo dokument iz Arhiva Slovenije, iz katerega je razvidno, da so pri pripravah na teroristične akcije nekdanje jugoslovanske tajne policije proti kosovskim emigrantom sodelovali tudi njeni slovenski uslužbenci.

Njihov redni gost je bil srbski udbovec Božo Spasić, ki je bil nedavno v Belgiji obsojen zaradi umora Enverja Hadrija februarja 1990. Spasić je v svoji knjigi najbolj pohvalil sodelovanje z nekdanjim funkcionarjem slovenske in jugoslovanske SDV Borisom Zoretom, ki smo ga prejšnji teden obiskali na domu.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o obisku pri Borisu Zoretu in s čim se danes ukvarja nekdanji udbovec; kaj pravi o poznanstvu z razvpitim udbovskim likvidatorjem Spasićem; kako odgovori na vprašanje, ali je Danilo Türk sodeloval z udbo in ali bo napisal knjigo spominov; zakaj v pogovoru za Reporter ni govoril resnice, ko smo ga spraševali o njegovi vlogi pri nadzorovanju in likvidacijah političnih emigrantov; pa tudi podrobneje o umoru kosovskega oporečnika Enverja Hadrija in koliko so bili v teroristične dejavnosti Udbe proti albanskim političnim emigrantom vpleteni Slovenci v SDV.