kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nenad Glücks: Tea Jarc in njen histerični izpad na Kredarici sta darilo Janezu Janši (KOMENTAR)

Deli na:
Nenad Glücks: Tea Jarc in njen histerični izpad na Kredarici sta darilo Janezu Janši (KOMENTAR)

Janšo so na Kredarici "ujeli" protivladni protestniki. - Foto: Facebook

Premier je sicer upravičeno deležen marsikaterega očitka, toda spodaj opisanega nadlegovanja večina Slovencev ne podpira. Nasprotno, zdi se jim primitivno, nespodobno. Eksces, ki so ga na Kredarici posneli sami protestniki in posnetek zdaj kroži po internetu, je strel v lastno koleno z velikokalibrsko puško.

Tea Jarc, predsednica sindikata Mladi Plus (v sklopu ZZZS), je imela v petek zvečer na Kredarici pod Triglavom svoj šov. Gre za enega bolj znanih obrazov petkovih protestov zoper vlado, ki pa je protestnikom tokrat povzročila precej veliko škodo. Skupaj s sopotniki se je namreč odločila »zavzeti« Triglav in tam demonstrirati protivladno razpoloženje, pri čemer so pri Triglavskem domu na Kredarici opazili premierja Janeza Janšo in notranjega ministra Aleša Hojsa. Tudi ta dva sta se odločila za vzpon na Triglav.

Jarčeva je s somišljeniki »obkolila« pri domu sedeča Janšo in Hojsa, vanju so svetili s svetilko in ju začeli v gostilniški maniri obtoževati in žaliti. Najbolj se je s histeričnim kričečim izpadom, ki je trajal kar nekaj minut, »izkazala« ravno Tea Jarc. Janša je večinoma tiho prenašal verbalni napad, zgolj na začetku se je odzval, »nisem vedel, da ima Polje (psihiatrična bolnišnica) danes dan odprtih vrat«.



Kdor bere članke recimo na portalu MMC od RTV, ve, da je velika večina komentatorjev pod njimi na splošno nenaklonjena Janši. Toda ob članku o ekscesu Jarčeve in njenih je velika večina komentirala, da je šlo za nedostojno ravnanje. In to še v gorah, ki veljajo za Slovence kot »sveti kraj miru in zasebnosti«. Tako je na primer eden od komentatorjev zapisal: »Ne vem, ampak če sem svoj čas protestnike podpiral, potem je ta način izražanja, nestrinjanja podoben nadlegovanju, tega pa razumni in demokratično naravnani ljudje ne podpirajo(mo) .... To je na žalost gol za Twitota in avtogol za protestnike! Ni opravičila, res ne ...« Škodljivost tovrstne histerije je zaznala tudi predsednica SD Tanja Fajon, ki je po twitterju sporočila, da je ona dnevno deležna žaljivosti in nesramnosti od vladajoče stranke in njenih satelitov, vendar: »Ampak to ne opravičuje, da na tako retoriko pristajam. Nikoli. In se je ne poslužujem. S tem nisi boljši. Družba je pa le bolj in bolj zastrupljena.«

Skratka, znana protivladna protestnica se je izkazala za darilo Janši. Slednji je sicer upravičeno deležen marsikaterega očitka, toda opisanega nadlegovanja večina Slovencev ne podpira. Nasprotno, zdi se jim primitiven, nespodoben. Opisani dogodek, ki so ga posneli sami protestniki in posnetek zdaj kroži po internetu, je strel v lastno koleno z velikokalibrsko puško.