požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nemški Die Welt: Donald je hamburger, Melania je posladek

Deli na:
Nemški Die Welt: Donald je hamburger, Melania je posladek

Foto: arhiv Reporterja

Torte Melania, vodeni ogledi po mladostnih poteh bodoče prve dame ZDA - slovenski turistični sektor želi zaslužiti na račun Melanie Trump, piše nemški Die Welt.

Čeprav Trump in njegova žena nad tem nista navdušena, Slovencev to ne ovira, ugotavljajo Nemci. Izpostavljajo Sevnico, dotlej malo znano mesto vzhodno od Ljubljane, kjer je odraščala tedaj še Melanija Knavs. Čeprav je le nekaj točk, ki jih lahko povežejo s sedanjo gospo Trump (šola, domača hiša), podjetnih poslovnežev z bujno domišljijo to ne ovira, piše Die Welt.

Slaščičarna Julija je gostom ponudila torto Melania iz bele čokolade in z zlatom napisom Melania, restavracije ponujajo menije Melania s sveže ulovljenim krapom kot glavno jedjo, dobiti je moč tudi palačinke Melania.


Turistična agencija Muranica načrtuje "Melania Tour", vodene izlete v Sevnico, po Ljubljani in celo v Milan, kjer je danes 46-letna Melania dosegla prve mednarodne uspehe. Kopitarna Sevnica je izdelala s krznom obrobljene copate "Bela hiša" - narejeni so v omejeni izdaji, par copat pa stane kar 50 evrov. Nekaj primerkov so poslali tudi Donaldu in Melanii Trump.

Die Welt omenja, da sta zakonca Trump najela Natašo Pirc Musar, ki naj bi ščitila ime Trumpa in soproge na slovenskem trgu. Posledično naj bi občina Sevnica umaknila ogromen plakat z Melaniino fotografijo, pridelovalec meda pa je moral s polic trgovin umakniti med, ki naj bi bil z "Melaniinega domačega vrta". Sevniška picerija Rondo je Trump burgerju ime spremenila v Predsedniški burger, sladica Melania pa je lahko ostala.

Slovenski turistični delavci Die Weltu zatrjujejo, da je kandidatura Trumpa že povečala zanimanje ameriških turistov za Slovenijo. Letos jih je do oktobra prišlo 11 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, v celem letu 2016 naj bi Slovenijo obiskalo 80.000 Američanov.