IMG_2029 Odkrito.si

Nominacija je bila velika nagrada za njeno delo

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 23. avgusta

sladoled uvodna Svet24.si

Za vsak astrološki znak drugačna ohladitev

reševanje jamarja Svet24.si

FOTO: Padajoče kamenje jamarju prebilo čelado, ...

rakun v avtomatu Svet24.si

FOTO: Nekdo je ropal avtomat za prigrizke, ...

nikolina4 Njena.si

Vse za dober šov: Nikolina pretentala družino in...

fatalni 7 Njena.si

Jan Plestenjak sporočil žalostno novico

Slovenija

Nekdanji župan Popovič od novinarke RTVS Eugenije Carl ni uspel iztožiti 7000 evrov

Deli na:
Nekdanji župan Popovič od novinarke RTVS Eugenije Carl ni uspel iztožiti 7000 evrov

Foto: Bobo - Boris Popovič

Nekdanji koprski župan Boris Popovič je pravnomočno izgubil odškodninsko tožbo zoper novinarko Eugenijo Carl, od katere je zahteval 7000 tisoč evrov odškodnine zaradi izjav na njegov račun, s katerimi naj bi ga, kot je ocenil, razžalila.

Carlova je Popoviča leta 2013 tožila tako odškodninsko kot kazensko zaradi izjav na račun njenega oprsja. Popovič je Carlovo nato tožil nazaj zaradi njenega odziva na njegove izjave. Tudi on je njo tožil odškodninsko in kazensko.

Obe odškodninski tožbi sta pravnomočno končani, sta za STA potrdila tako Carlova kot Popovič. Marca lani je ljubljansko okrajno sodišče Popoviču naložilo 3500 evrov odškodnine, tožbo Popoviča, pa sta ljubljansko okrajno in zdaj tudi višje sodišče zavrnili. Popovič je potrdil, da postopkov ne bo nadaljeval.

Drugače pa je s kazenskima postopkoma, ki še nista pravnomočno končana. Na prvi stopnji je bila Carlova oproščena, Popoviča pa je marca letos koprsko okrožno sodišče spoznalo za krivega in je bil za razžalitev in žaljivo obdolžitev obsojen na šest mesecev pogojne zaporne kazni, s preizkusno dobo dveh let. Popovič je dejal, da so se na odločitev že pritožili in da sta oba postopka še odprta.

Loading...