elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

Slovenija

Nekdanji dobavitelji izsiljevali in napadli največjega slovenskega trgovca z zdravili

Deli na:
Nekdanji dobavitelji izsiljevali in napadli največjega slovenskega trgovca z zdravili

Žiga Hieng, Salus - Foto: Marko Vavpotič

Policija je okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani kazensko ovadila osebo, osumljeno izsiljevanja predsednika uprave veletrgovca z zdravili Salus Žigo Hienga, poroča spletni portal Necenzurirano. Po neuradnih informacijah gre za lastnika in zastopnika enega od nekdanjih Salusovih dobaviteljev.

Konec aprila naj bi skupina neznanih oseb napadla Hienga, pred domačo hišo naj bi ga ustrahovali, nekatere od oseb pa naj bi z njim poizkušale tudi fizično obračunati. Hieng je dogodek prijavil policiji, ki je zdaj končala preiskavo in je za spletni portal potrdila, da je kazensko ovadila znanega osumljenca zaradi kaznivega dejanja izsiljevanja.

Spletni portal poroča, da gre po informacijah iz več virov za lastnika in zastopnika enega od nekdanjih Salusovih dobaviteljev. Ta oseba naj bi bila navzoča pri dogodku pred hišo, Hieng naj bi jo takrat prepoznal.

Podjetje osumljenega naj bi v Sloveniji tržilo enega od prehranskih dopolnil, a naj bi dogovor s poslovnim partnerjem iz tujine propadel, zato naj bi podjetje ostalo brez zastopstva, s tem pa tudi brez osnovne dejavnosti. Upniki naj bi začeli vlagati izvršbe tudi na premoženje sorodnikov ovadenega.Eno od njegovih podjetij je po podatkih portala že končalo v stečaju, drugo je brez bančnega računa in na seznamu davčnih dolžnikov. Več deset tisoč evrov je dolgovalo tudi Salusu, a se je njen lastnik s to družbo dogovoril, da ji bo poplačal le manjši del tega zneska, poroča spletni portal.

Ovadeni naj bi se medtem vrnil na trg prehranskih dopolnil, toda med njenimi partnerji naj še vedno ne bi bilo ne Salusa ne drugih večjih distributerjev oz. dobaviteljev. Necenzurirano piše, da je v dogovorih med Hiengom in to osebo očitno prišlo do spora - ali zaradi poplačila preteklih dolgov ali dogovarjanj o bodočem sodelovanju, pa da ni znano.

Medtem so viri blizu osumljenca za Necenzurirano zatrjevali, da "ima vsaka zgodba dve plati" in da do napada nikoli ni prišlo.