DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

1683622374-dsc6483-01-1683622348169 Necenzurirano

Zasebniki še do 21 milijonov evrov, vrste v ...

ivan gale pl2 Reporter.si

(PODKAST) Kako je politika hotela uničiti ...

messi 23 pm Ekipa24.si

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali ...

zala-pungeršič, masterchef, sladica, sivka, sodniki Njena.si

MasterChef: Zala deležna izjemnega odziva ...

jan oblak Ekipa24.si

Paparaci so Jana Oblaka in njegovo srčno izbranko...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nekdanji dobavitelji izsiljevali in napadli največjega slovenskega trgovca z zdravili

Deli na:
Nekdanji dobavitelji izsiljevali in napadli največjega slovenskega trgovca z zdravili

Žiga Hieng, Salus - Foto: Marko Vavpotič

Policija je okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani kazensko ovadila osebo, osumljeno izsiljevanja predsednika uprave veletrgovca z zdravili Salus Žigo Hienga, poroča spletni portal Necenzurirano. Po neuradnih informacijah gre za lastnika in zastopnika enega od nekdanjih Salusovih dobaviteljev.

Konec aprila naj bi skupina neznanih oseb napadla Hienga, pred domačo hišo naj bi ga ustrahovali, nekatere od oseb pa naj bi z njim poizkušale tudi fizično obračunati. Hieng je dogodek prijavil policiji, ki je zdaj končala preiskavo in je za spletni portal potrdila, da je kazensko ovadila znanega osumljenca zaradi kaznivega dejanja izsiljevanja.

Spletni portal poroča, da gre po informacijah iz več virov za lastnika in zastopnika enega od nekdanjih Salusovih dobaviteljev. Ta oseba naj bi bila navzoča pri dogodku pred hišo, Hieng naj bi jo takrat prepoznal.

Podjetje osumljenega naj bi v Sloveniji tržilo enega od prehranskih dopolnil, a naj bi dogovor s poslovnim partnerjem iz tujine propadel, zato naj bi podjetje ostalo brez zastopstva, s tem pa tudi brez osnovne dejavnosti. Upniki naj bi začeli vlagati izvršbe tudi na premoženje sorodnikov ovadenega.Eno od njegovih podjetij je po podatkih portala že končalo v stečaju, drugo je brez bančnega računa in na seznamu davčnih dolžnikov. Več deset tisoč evrov je dolgovalo tudi Salusu, a se je njen lastnik s to družbo dogovoril, da ji bo poplačal le manjši del tega zneska, poroča spletni portal.

Ovadeni naj bi se medtem vrnil na trg prehranskih dopolnil, toda med njenimi partnerji naj še vedno ne bi bilo ne Salusa ne drugih večjih distributerjev oz. dobaviteljev. Necenzurirano piše, da je v dogovorih med Hiengom in to osebo očitno prišlo do spora - ali zaradi poplačila preteklih dolgov ali dogovarjanj o bodočem sodelovanju, pa da ni znano.

Medtem so viri blizu osumljenca za Necenzurirano zatrjevali, da "ima vsaka zgodba dve plati" in da do napada nikoli ni prišlo.