severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Slovenija

Nekdanji dobavitelji izsiljevali in napadli največjega slovenskega trgovca z zdravili

Deli na:
Nekdanji dobavitelji izsiljevali in napadli največjega slovenskega trgovca z zdravili

Žiga Hieng, Salus - Foto: Marko Vavpotič

Policija je okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani kazensko ovadila osebo, osumljeno izsiljevanja predsednika uprave veletrgovca z zdravili Salus Žigo Hienga, poroča spletni portal Necenzurirano. Po neuradnih informacijah gre za lastnika in zastopnika enega od nekdanjih Salusovih dobaviteljev.

Konec aprila naj bi skupina neznanih oseb napadla Hienga, pred domačo hišo naj bi ga ustrahovali, nekatere od oseb pa naj bi z njim poizkušale tudi fizično obračunati. Hieng je dogodek prijavil policiji, ki je zdaj končala preiskavo in je za spletni portal potrdila, da je kazensko ovadila znanega osumljenca zaradi kaznivega dejanja izsiljevanja.

Spletni portal poroča, da gre po informacijah iz več virov za lastnika in zastopnika enega od nekdanjih Salusovih dobaviteljev. Ta oseba naj bi bila navzoča pri dogodku pred hišo, Hieng naj bi jo takrat prepoznal.

Podjetje osumljenega naj bi v Sloveniji tržilo enega od prehranskih dopolnil, a naj bi dogovor s poslovnim partnerjem iz tujine propadel, zato naj bi podjetje ostalo brez zastopstva, s tem pa tudi brez osnovne dejavnosti. Upniki naj bi začeli vlagati izvršbe tudi na premoženje sorodnikov ovadenega.



Eno od njegovih podjetij je po podatkih portala že končalo v stečaju, drugo je brez bančnega računa in na seznamu davčnih dolžnikov. Več deset tisoč evrov je dolgovalo tudi Salusu, a se je njen lastnik s to družbo dogovoril, da ji bo poplačal le manjši del tega zneska, poroča spletni portal.

Ovadeni naj bi se medtem vrnil na trg prehranskih dopolnil, toda med njenimi partnerji naj še vedno ne bi bilo ne Salusa ne drugih večjih distributerjev oz. dobaviteljev. Necenzurirano piše, da je v dogovorih med Hiengom in to osebo očitno prišlo do spora - ali zaradi poplačila preteklih dolgov ali dogovarjanj o bodočem sodelovanju, pa da ni znano.

Medtem so viri blizu osumljenca za Necenzurirano zatrjevali, da "ima vsaka zgodba dve plati" in da do napada nikoli ni prišlo.