stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nekdanja političarka v Pristopu

Deli na:
Nekdanja političarka v Pristopu

Foto: Bobo

Melita Župevc je zdaj zaposlena v Pristopu, njen Tone Rop pa do prihodnjega avgusta prejema po 23 evrskih tisočakov Evropske investicijske banke.

Nekdanja poslanka SD in PS Melita Župevc, v zadnjih letih tudi življenjska sopotnica nekdanjega premierja Toneta Ropa, je novo zaposlitev našla v skupini Pristop. »Z mag. Melito Župevc, izkušeno novinarko in svetovalko za odnose z javnostmi ter nekdanjo poslanko, pogodbeno sodelujemo od 1. maja 2015. Melita bo s svojim znanjem naročnikom pomagala reševati poslovne in komunikacijske izzive kot višja svetovalka korporativnega komuniciranja. Pogodbene določbe so stvar podpisnikov, vrednost pa je odvisna od dejansko in uspešno opravljenih aktivnosti,« nam je sporočil Žiga Čebulj iz skupine Pristop.

Melita Župevc je kariero začela kot novinarka POP TV, nato je postala piarovka LDS in potem z Ropom odšla v SD, kratek čas pa je svetovala tudi nekdanjemu predsedniku Danilu Türku, ki jo je iz neznanih razlogov hitro odslovil. Zatem je kandidirala za poslanko SD in si skupaj z Ropom delila poslansko klop. V prvem mandatu se je proslavila kot predsednica preiskovalne komisije za časopis Slovenski tednik in razkrivala novinarje, ki so si pod psevdonimi drznili pisati za ta »bogokletni« brezplačnik. Nato je presedlala k Zoranu Jankoviću in bila za poslanko izvoljena na njegovi listi. Med drugim je bila tudi podpredsednica Pozitivne Slovenije, ki ji je ostala zvesta tudi po razpadu, zato je po volitvah ostala brez poslanskega stolčka. Potem ko se ji je izteklo nadomestilo, je dobila novo službo v Pristopu, ki velja za elitno komunikacijsko podjetje vladajoče politične nomenklature.

V zadnjih letih je prodajala svoje stanovanje v Mostah pri Komendi, katerega nakup naj bi ji priporočil nekdanji poslanec SD Dušan Kumer. Toda potem ko se ji je v zvezi s Tonetom Ropom oktobra 2012 rodila hčerka Pia, je objavila oglas, da stanovanje prodaja. Kje naj bi mlada družina živela, ni znano. Ropa sicer večkrat videvajo v Domžalah, kjer uradno stanuje njegov sin Jan. Po drugi strani pa se še vedno ni uradno odselil iz hiše v Črni pri Vodicah, kjer živi njegova še vedno uradna žena Jadranka. Ta naslov je še vedno objavljen na strani Evropske investicijske banke, kjer je Rop eden od članov odbora direktorjev. Na to mesto ga je po izteku funkcije podpredsednika EIB (Evropske investicijske banke), kjer je bil do avgusta 2013, predlagala vlada Alenke Bratušek. Funkcija se mu izteče leta 2018. Kot je izjavil novinarju Financ, naj bi bila funkcija neprofesionalna. Kot bivši podpredsednik banke je upravičen do nadomestila plače še tri leta po izteku funkcije, torej do avgusta 2016. Plača je pred tremi leti znašala 22.963,55 evra. Če bi dobil zaposlitev, bi prejemal razliko do te plače. Poleg tega je na predlog vlade Alenke Bratušek od septembra 2013 nadzornik SID banke. Zaradi izdaje tajnih podatkov v zvezi s prisluškovanjem Janezu Janši in Ivu Sanaderju je bil januarja letos pravnomočno obsojen na 10.000 evrov denarne kazni.