lev Dobra karma

8. 8. je galaktični dogodek leta, vpliv bo trajal...

bojana ivanovic 3 Svet24.si

Bojana Ivanović ve, kako je na dnu in kako ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Slovenija

Nekdanja hrvaška premierka Jadranka Kosor se zgraža zaradi tvita Janeza Janše o Srebrenici in njegovim prijateljstvom z Aleksandrom Vučićem

Deli na:
Nekdanja hrvaška premierka Jadranka Kosor se zgraža zaradi tvita Janeza Janše o Srebrenici in njegovim prijateljstvom z Aleksandrom Vučićem

Janez Janša, Viktor Orban in Aleksandar Vučić med razpravo z nazivom Necenzurirana Evropa. - Foto: Europe Uncensored

»To je zares nedržavniška izjava o Srebrenici J. Janše, premierja države članice EU. Z njim pod okriljem ima družina EPP tudi Vučićeve, ki imajo genocid v Srebrenici za 'nesporazum', ne pa za genocid. Tako porazno,« se je včeraj na tviterju odzvala Jadranka Kosor, nekdanja hrvaška premierka in nekdanja predsednica HDZ.

Kot je znano, je premier Janez Janša v soboto ob 25. obletnici pokola Bošnjakov v Srebrenici na tviterju zapisal, da pokola ne bi bilo, »če bi na ozemlju bivše Jugoslavije po njenem razpadu počistili s komunistično ideologijo in obsodili povojne poboje v Sloveniji in drugod.«

Nato je objavil še en tvit, da pokola v Srebrenici ne bi bilo, če bi »Združeni narodi komunistične genocide obsodili enako kot holokavst. Ker se to ni zgodilo, je doktrina JLA, da je treba nasprotnika fizično uničiti, ponovno zaživela ob razpadu Jugoslavije.«

Na Janševe tvite so se ogorčeno odzvali bošnjaški mediji. Spletni portal Slobodna Bosna je že prvi tvit označil kot »morbidno, nedržavniško provokacijo«, saj je pri genocidu v Srebrenici šlo za uresničevanje velikosrbskega načrta.

»Medtem ko ves svet govori o genocidu v Srebrenici, ta politik obrača pozornost javnosti na nekaj drugega, z izražanjem sporočil, ki jih je mogoče razumeti kot fašistične. Ali skuša Janša na ta način amnestirati zločince, ki so zakrivili enega največjih genocidov na tem območju,« so zapisali na spletu pri sarajevskem časopisu Oslobođenje.

Zaradi zlorabe tragedije v Srebrenici za notranje politični obračun so protestirali tudi v slovenskih opozicijskih strankah.

Foto: Bobo - Nekdanja hrvaška premierka Jadranka Kosor.

Tako Kosorjeva kot bošnjaški novinarji pa tudi niso prezrli skupne videokonference slovenskega premierja Janeza Janše, madžarskega premierja Viktorja Orbana in srbskega predsednika Aleksandra Vučića, ki so si nadeli ime »klub borcev za svobodo«.

Znano je, da je bil Vučić v času vojne v BIH (1992-1995) zagrizeni srbski nacionalist in podpornik sil bosanskih Srbov, ki so nato poleti 1995 pod vodstvom Radovana Karadžića in Ratka Mladića tudi izvedle genocid v Srebrenici. Ko se je Vučić leta 2015 udeležil komemoracije v Srebrenici, so ga ogorčeni Bošnjaki izžvižgali in vanj metali kamenje.

Loading...