evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nekateri državni organi v pol leta porabili že vsa sredstva za reprezentanco in še več

Deli na:
Nekateri državni organi v pol leta porabili že vsa sredstva za reprezentanco in še več

Foto: Bobo

Proračun za leto 2015 je državnim organom za reprezentanco namenil 1,54 milijona evrov, v prvi polovici leta pa je bilo porabljenih nekaj več kot 750.000 evrov oziroma slabih 49 odstotkov sredstev, je razvidno iz podatkov ministrstva za finance. V nekaterih organih so v pol leta porabili že vsa sredstva in še več.

Že v prvi polovici leta so vsa sredstva za reprezentanco in še več porabili na ministrstvu za kmetijstvo, gospodarstvo in prehrano, in sicer 57.581 evrov, medtem ko jim je proračun za ta namen namenil zgolj 36.429 evrov.

Več sredstev so porabili tudi na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (odobrenih jim je bilo 12.596 evrov, porabili so 22.086 evrov), ministrstvu za kulturo (odobrenih 8000, porabljenih 17.678), ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (odobrenih 5165, porabljenih 5313) in ministrstvu za infrastrukturo (odobrenih 1400, porabljenih 4195).

Več sredstev za reprezentanco od odobrenih so porabili tudi v Slovenski varnostno-obveščevalni agenciji. Odobrenih so imeli 3000 evrov, porabili so jih 4147.

Podobno ne preveč varčevalno naravnani pri sredstvih za reprezentanco so bili v nekaterih drugih organih, saj so v prvi polovici leta porabili že skoraj vsa sredstva.

Uradu predsednika republike je proračun za reprezentanco namenil 115.000 evrov, v uradu pa so jih že v prvem polletju porabili 101.263 evrov. Večji del sredstev so porabili tudi v Državnem svetu (odobrenih so imeli 9719 evrov, porabili pa 7692 evrov), Uradu vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu (odobrenih 12.270, porabljenih 9351) in Državnem pravobranilstvu RS.

Na ministrstvu za finance so za STA povedali, da bodo morali organi, ki so za reprezentanco porabili več sredstev, kot jim jih dodeljuje proračun, porabiti manj drugje, denimo pri izdatkih za material in storitve.

Podatke o porabi sredstev za reprezentanco v državnih organih je vlada objavila v svojem odgovoru na poslansko vprašanje Vinka Gorenaka (SDS), ki so ga zanimali omenjeni podatki.