voda, analiza, vzorec Svet24.si

Kalna voda iz avstrijskega rezervoarja, pogin rib ...

Alya Svet24.si

Alya iskreno: "Ni mi bilo lahko!"

1690281543-fghtrjjk-143-1690281423896 Necenzurirano

Zakaj Beović govori o plačah zdravnikov, če so ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Ruska mreža prvega soproga: zakaj predsednica ...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić je prvič spregovoril o svoji hčerki, ...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

slovenija Ekipa24.si

Vse je znano! S kom, kje, kdaj in zdaj tudi ob ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Necenzurirano: Orbanov zet je hotel kupiti slovenske hotele

Deli na:
Necenzurirano: Orbanov zet je hotel kupiti slovenske hotele

Viktor Orban in Janez Janša v Lendavi - Foto: Bobo

Madžarski vlagatelji, ki so kupovali slovenske hotele na elitnih lokacijah v Sloveniji, so bili zgolj krinka za Istvana Tiborcza, zeta Viktorja Orbana, piše portal Necenzurirano.

Za madžarskim skladom Diofa, ki je hotel prevzeti turistično skupino Sava, stoji nepremičninska družba BDPST – njen ustanovitelj je Istvan Tiborcz, zet madžarskega premierja Viktorja Orbana, poroča portal. Sklad BDPST je namreč ta teden šel v odkup holdinga Tarragona, ki je lastnik sklada Diofa.

Diofa je bila tik pred nakupom 43-odstotnega deleža v Savi, a so se nazadnje vmešale državen firme in delež je od ameriškega sklada York kupil Slovenski državni holding (SDH).


Da je posel z Madžari propadel naj bi bila kriva napoved Kapitalske družbe (Kad), da bo v primeru, da se Slovenski državni holding (SDH) ne bo odločil za uveljavitev predkupne pravice za delež Yorka, to v celoti naredili oni, piše Necenzurirano. Ker Janša in njegova SDS (še) ne obvladujeta Kada, se je vlada odločila, da bo delež v Savi odkupil SDH, ki ga vodi SDS-ov Janez Žlak.

Kot madžarski kupec Save se je predstavljalo lani ustanovljeno podjetje Prestige Tourism, katerega lastniki so del omrežja vladajoče madžarske stranke Fidesz, poroča Necenzurirano. Madžari naj bi načrtovali razkosanje Save – hotele v Portorožu in na Bledu bi prodali hrvaškim kupcem, preostanek Save pa bi upravljali Orbanovi ljudje in nazadnje naj bi ga odkupila madžarska država, piše portal o scenariju posla.

Več o načrtih Madžarov in poslih Orbanovega zeta Tiborcza lahko preberete na Necenzurirano.si.