voda, analiza, vzorec Svet24.si

Kalna voda iz avstrijskega rezervoarja, pogin rib ...

Alya Svet24.si

Alya iskreno: "Ni mi bilo lahko!"

1690281543-fghtrjjk-143-1690281423896 Necenzurirano

Zakaj Beović govori o plačah zdravnikov, če so ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Ruska mreža prvega soproga: zakaj predsednica ...

doncic dallas pm Ekipa24.si

V srce! Dončić igral s športnimi čevlji, ...

Knjiga, ki bo še dodatno razburkala javnost, je na police prišla 28. 11 Odkrito.si

Kraljeva družina v krču!

slovenija Ekipa24.si

Vse je znano! S kom, kje, kdaj in zdaj tudi ob ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ne posodobitev, skrunitev! Lidl s fotografij na embalaži briše križe!

Deli na:
Ne posodobitev, skrunitev! Lidl s fotografij na embalaži briše križe!

Foto: Facebook

Nemški trgovski gigant Lidl je s fotografij cerkev, ki krasijo embalažo Lidlovih grških prehrambnih izdelkov, zbrisal križe!

Gre za serijo Lidlovih grških izdelkov Eridanous, v kateri so med drugim sir feta, jogurt, musaka in druge tipično grške jedi.

Ko so ogorčene stranke na to opozorile Lidl, se je ta branil, da se izmika verskim simbolom, ker ne želi  izločiti nobene vere. »Smo podjetje, ki spoštuje raznolikost, kar pojasnjuje kompozicijo te embalaže.«


Plaz kritik je Lidlu le dopovedal, da so s to potezo razkurili znatno število kupcev, zato je podjetje prek svoje službe za odnose z javnostmi pojasnjevalo, da z izogibanjem verskim simbolom na embalaži ohranjajo nevtralnost pri strankah vseh religij. »Če je bilo to drugače razumljeno, se opravičujemo vsem, ki so morda šokirani,« se je opravičevalo. Nič pa ni bilo rečeno, ali se bo embalaža spremenila.

Foto: Profimedia - Cerkev v Oii s križi.

Tudi v Sloveniji so ljudje opazili brisanje križev in na Facebooku opozorili Lidl. Odgovor veletrgovca je bil klavrno sprenevedanje. »Spoštovani, pozdravljeni. Našo lastno blagovno znamko Eridanous imamo v ponudbi že več kot 10 let, v tem času pa je bila njena embalaža že večkrat posodobljena. Izjemno nam je žal, če smo z zadnjo posodobitvijo kogar koli užalili in vam želimo ob tem zagotoviti, da do tega ni prišlo namerno. Vsekakor bomo vse vaše povratne informacije upoštevali in jih tudi posredovali pristojnim za to zadevo.«

Uporabnikov Facebooka tak odgovor ni pomiril. »Oprostite, to ni posodobitev, ampak kvečjemu skrunitev. Nedopustna in sramotna skrunitev,« se je odzval Andrej Šurla.

Bele cerkve z modrimi strehami v mestecu Oia na grškem otoku Santorini so eden najslavnejših motivov iz Grčije. Ker so tako znane, je bilo neizogibno, da bodo ljudje opazili brisanje križev.