901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ne bojim se predčasnih volitev, Janši odgovarja Pahor

Deli na:

Janšini pozivi po predčasnih volitvah temeljijo na trenutnih rezultatih javnomnenjskih raziskav, premier Borut Pahor odgovarja prvaku opozicije na poziv po predčasnih volitvah. Teh se ne bojim, dodaja, o uspešnosti vlade pa bodo po njegovem odločali volivci.

Janšini pozivi po predčasnih volitvah temeljijo na trenutnih rezultatih javnomnenjskih raziskav, premier Borut Pahor odgovarja prvaku opozicije na poziv po predčasnih volitvah. Teh se ne bojim, dodaja, o uspešnosti vlade pa bodo po njegovem odločali volivci.

Predsednik vlade in vlada se pri svojem delu tudi vnaprej ne nameravata ozirati na ocene opozicije, da so potrebne predčasne volitve, pač pa bosta še naprej ostala zavezana izvajanju temeljitih strukturnih reform, so v odzivu na današnje ocene predsednika SDS Janeza Janše, da bi bile potrebne volitve, sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Izjave Janše, da so potrebne predčasne volitve, po oceni predsednika vlade Boruta Pahorja najverjetneje temeljijo na trenutnih raziskavah javnega mnenja.

Med reformami, h katerim bo še naprej ostala zavezana vlada, so reforma trga dela in pokojnin, v kratkem pa sledijo še zdravstvena in kmetijska reforma ter reforma javnega sektorja. "Z njimi bo vlada dosegla dolgoročno stabilizacijo javnih financ, ohranila socialno povezanost in hkrati Slovenijo uvrstila med najbolj razvite in uspešne države Evropske unije," so zapisali v premierovem kabinetu.

Hkrati sporočajo, da se vlada predčasnih volitev ne boji, in dodajajo, da bodo na koncu "o njeni uspešnosti v vsakem primeru odločili volivci".

Predsednik SDS Janez Janša je namreč v današnji oceni dvoletnega dela vlade dejal, da bi bila v Sloveniji potrebna razprava o njeni prihodnosti, nato pa bi bila najboljša možnost predčasne volitve, na kateri bi dobili novo vlado z novo legitimiteto. Po Janševi oceni sta bili namreč zadnji dve leti izgubljen čas za Slovenijo, saj da vlada v tem času ni izpeljala niti ene reforme.