Revija Reporter
Slovenija

Narkomanski raj v centru Ljubljane: pod mostovi, kjer se sprehajajo turisti, se zadevajo džankiji! (FOTO)

Katarina Keček
25 32.873

31. jul. 2023 12:13 Osveženo: 9:32 / 01. 8. 2023

Deli na:

Narkomani se zadevajo kar pod Mesarskim mostom, nad njimi pa se sprehajajo turisti.

Primož Lavre

Šokanten prizor v središču prestolnice: turisti se fotografirajo na Mesarskem mostu, nekateri privezujejo ključavnico večne ljubezni na ograjo, nekaj metrov pod njimi se skupina narkomanov mirno in brez posebne naglice predaja svojim pregreham. To je slika današnje Ljubljane.

Ti prizori, ki smo jim bili priča prejšnji teden in ki so dokumentirani fotografijah v novi številki Reporterja, so prizori, ki se v centru Ljubljane dogajajo vsak dan. Na porast odvisnikov in preprodajanja droge v samem centru mesta opozarja vse več ljudi. Poleti vsi slovenski klošarji pridejo na počitnice v Ljubljano, ker je tu največ turistov, pravijo policisti.

»Obup, pridite pogledat, po klopeh ležijo ves dan, eni so pijani, drugi zadeti, turiste žicajo za denar, grozno so zanemarjeni in tudi agresivni so do ljudi, ki jim ne dajo denarja. Okupirali so polovico Petkovškovega nabrežja, se jim raje kar izognem, ko moram na tržnico,« je zgrožena starejša gospa iz središča Ljubljane.

Narkomani pod Mesarskim mostom pri ljubljanski tržnici.

Primož Lavre

Kaj o narkomanih, za katerimi morajo čistiti, pravijo delavci Snage, in kako ravnajo z odvrženimi iglami.

Zakaj pozabljeni in zanemarjeni največji ljubljanski podhod Ajdovščina srhljivo spominja na knjigo Otroci s postaje Zoo.

Podoben prizor kot pod priljubljenim mostom se ponuja na bližnjem Petkovškovem nabrežju: lokali so polni ljudi, domačinov in turistov, na klopeh ob Ljubljanici pa se zadevajo odvisniki.

Zakaj gre za nerešljiv problem, razkrije anonimen kriminalist: »Tudi nekateri policisti, ki se ukvarjajo s tem področjem, sodelujejo z dilerji, zato ne more priti do resnih aretacij, ker so kriminalci že vnaprej obveščeni o vseh akcijah.«

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24