Revija Reporter
Slovenija

Narkomafija grozi novinarki Katarini Keček: Vsi taksisti v Ljubljani vedo, kje je tvoja hiša, pazi, da ti ne zgori!

Katarina Keček
10 10.049

9. avg. 2023 6:00

Deli na:

Novinarka Katarina Keček je prejela številne grozilne klice.

Primož Lavre

Novinarko Reporterja so po članku o prodaji in uživanju mamil v središču Ljubljane poskušali utišati - prejela je več telefonskih klicev, nekateri so ji odkrito grozili.

Nekaj klicev je bilo »dobronamernih«, češ dregnila si v osje gnezdo, odzadaj so močni klani in ljudje, bolje da nehaš zaradi lastne varnosti. Drugi so mi priporočali, naj si najamem celo zasebno varnostno službo: »Oni te že sledijo, prisluškujejo tvojemu telefonu, najbolje, da se za nekaj časa umakneš na varno lokacijo.« Tretji so bili neposredni in so govorili v srbohrvaškem jeziku s čudnim naglasom: »Znamo gde stanuješ, svi taksisti u Ljubljani znaju gde ti je kuča, pazi, da ti ne izgori jedan dan.«

Tovrstni klici za moj poklic niso nič nenavadnega, minuli teden jih je bilo pač malo več. Očitno sva s fotografom posnela preveč nečednih poslov, za katere slovensko kriminalno podzemlje ne želi, da javnost za to ve.

Drogiranje pri belem dnevu, med turisti, otroki, preprodaja mamil na vsakem vogalu, okupacija centra Ljubljane in širše okolice, na vse to pa policija sploh ne reagira. Na lastne oči sem videla dve policijski patrulji, ki sta se mirno sprehodili mimo skupine odvisnikov, dva izmed njih sta uživala kokain na klopci, drugi so mirno pripravljali heroinske odmerke in vmes nadlegovali turiste za denar.

Trava, heroin, kokain, metadon, tablete, kot so flormidal, xelex, diazepam … Ljubljanski trg ponuja vse za primerno ceno. A za nakup droge ni treba ravno v center mesta, za primerno ceno vam jo preprodajalci danes prinesejo kar pred vaša vhodna vrata.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24