Esada Okić Svet24.si

FOTO: Nenadna smrt rosno mlade bosanske ...

energija Dobra karma

Na voljo sta nam obe, Božanska in zemeljska - ...

meghan markle, kraljica elizabeta II Svet24.si

Bosta Meghan in Harry kraljico pustila na cedilu?

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: po divjanju končno ...

Selena Gomez Frozen Najstnica.si

Je Selena najboljša starejša sestra?

Denis Toplak Njena.si

Denis Toplak na lepotni operaciji

Slovenija

Napadalca na Arsenovičev lokal naj bi prejela 300 evrov, da podtakneta eksplozivno telo

Deli na:
Napadalca na Arsenovičev lokal naj bi prejela 300 evrov, da podtakneta eksplozivno telo

Mariborski župan Saša Arsenovič. - Foto: Bobo

Mariborski kriminalisti so izsledili moška, ki sta marca nastavila eksplozivno telo na steklo gostinskega lokala v lasti župana Saše Arsenoviča. Ugotovili so, da sta za to od drugega moškega prejela 300 evrov, četrti pa naj bi jima priskrbel pirotehniko. Motiv za dejanje naj bi bile določene odločitve župana.

Kot je v današnji izjavi za medije ob zaključku predkazenskega postopka povedal vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor Andrej Kolbl, so v zvezi s poškodovanjem lokala Rožmarin v Gosposki ulici 28. marca podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve splošne nevarnosti zoper štiri osebe. Vsi štirje so doma iz Maribora.

Po ugotovitvah kriminalistov sta 21- in 17-letni moški ponoči namestila na steklo pirotehničen izdelek in ga aktivirala, pri čemer je nastala materialna škoda. Po objavi posnetkov nadzornih kamer, na katerih sta bila vidna, sta se sama javila policiji.

"Z nadaljnjim zbiranjem obvestil in dokazov je bilo ugotovljeno, da sta se navedena moška v mesecu marcu letošnjega leta sestala z 41-letnim moškim, ki jima je predlagal storitev tega kaznivega dejanja in jima za to plačal 300 evrov. Pirotehnični izdelek jima je izročil 48-letni moški," je pojasnil Kolbl.

"Motiv za to dejanje je povezan z nekaterimi odločitvami oškodovanca, ki jih je sprejel v okviru svojega delovanja v službi," je dodal.Izvršitelja napada sta medtem znova na prostosti, enako tudi 41-letnik, ki ga policisti obravnavajo kot napeljevalca h kaznivemu dejanju, in 48-letnik, ki je nudil pomoč pri izvršitvi kaznivega dejanja.

Ta, ki je naročil napad, po sedanjih ugotovitvah kriminalistov ni in tudi ni bil zaposlen na občini. Je bil pa v preteklosti že obravnavan za kazniva dejanja s premoženjskega področja, 48-letnik pa je bil obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja, je povedal Kolbl.

Poškodovano steklo v restavraciji Rožmarin ni bil edini napad na Arsenovičevo lastnino. Še pred tem je nekdo z granitno kocko razbil steklo na njegovi Gostilni Maribor. Nekaj dni pozneje pa je mariborski župan naletel še na poškodovana vrtna vrata v svoji stanovanjski hiši v Mariboru.

Kriminalisti zaenkrat niso potrdili povezave med temi dogodki.

loading...
Loading...