favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Napad na varnost države: referendum o nezaupnici Slovenski vojski

Deli na:
Napad na varnost države: referendum o nezaupnici Slovenski vojski

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Stranki SD in Levica, ki si venomer gledata pod prste v tekmi za leve volivce, sta v petih dneh zbrali več kot 28.000 podpisov za referendum proti Slovenski vojski. Bo populistično izrabljanje zdravstvene krize za nadaljevanje onesposabljanje financiranja stebra nacionalne obrambe ustavilo ustavno sodišče?

Kaj o tem pravi ustava in kako razlagati njeno določbo, da referenduma ne more biti, če gre za nujne ukrepe za zagotovitev obrambe države?

Zakaj referendum zavrača nekdanji načelnik generalštaba Ladislav Lipič, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo? Izrazil se je po vojaško: po prvih žolčnih medijskih soočenjih za in proti je že jasno, da bosta obe strani uporabili vsa sredstva.


In kaj meni o referendumu SD in Levice nekdanji obrambni minister in podpredsednik SD Janko Veber? Ob dolgoletnem varčevanju pri denarju z obrambo in napovedanim referenduma Veber opozarja na 4,8 milijarde evrov vrženih v bančno luknjo. In se sprašuje: Ali smo takrat imeli referendum?


Je bila finančna in nato gospodarska kriza je zlorabljena za udar na slovenske javne finance? Še danes se niti približno nismo vrnili na raven financiranja pred krizo.

Kaj o zakonu vlaganjih v vojsko meni nekdanji državni sekretar Damir Črnčec, ki je prepričan, da Matej Tonin pod Janšo samo ponavlja zgodovino, kot jo je izkusil Karl Erjavec. Bo žrtev napačne politike, kot že velikokrat do sedaj, Slovenska vojska?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24