SDO_10-03-24_1219UTC_131-171_RedScreen_4k Svet24.si

Zabeležili najmočnejši sončev izbruh ...

Urbani6-dec20 Svet24.si

Kmetu s polja ukradli 6 ton izredno cenjenega ...

1709125029-dsc1928-01-1709124960495 Necenzurirano

Policija potrdila, da preiskuje sum napada na ...

1727899568-dsc0055-01-1727899502876 (1) Reporter.si

Škandal ob obletnici KPK: Tilen Artač zabaval ...

ilenic Ekipa

Tako se to dela: Slovenski reprezentant zabil svoj...

siddharta Revija Stop

Siddharta v svet pošiljajo Mir

max-bilac Ekipa

To je neverjetno: Ali bo Slovenija izgubila še ...

Slovenija

Škandal ob obletnici KPK: Tilen Artač zabaval politično elito in se norčeval iz osebe, ki je v postopku pred KPK

Deli na:
Škandal ob obletnici KPK: Tilen Artač zabaval politično elito in se norčeval iz osebe, ki je v postopku pred KPK

Tilen Artač in Robert Petan - Foto: Sašo Radej

Komisija za preprečevanje korupcije je svojo 20. obletnico delovanja praznovala v Festivalni dvorani v Ljubljani pod naslovom Integriteta kot identiteta. Pred slovesnostjo je predsednik KPK Robert Šumi dejal, da imajo premalo mehanizmov za sankcioniranje, politiki pa ne prevzemajo odgovornosti.

»Želimo si, da bi nas obravnavali resneje.« Slavnostna govornica na prireditvi je bila predsednica republike Nataša Pirc Musar, poleg nje pa so se slovesnosti udeležili tudi predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, predsednik državnega sveta Marko Lotrič, več ministrov in poslancev, predsednik ustavnega sodišča Matej Accetto, predsednica računskega sodišča Jana Ahčin in generalni direktor policije Senad Jušić.

Ni pa prišel predsednik vlade Robert Golob, ki ga bo komisija v naslednjih dneh zaslišala zaradi domnevnih političnih pritiskov na nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar. Toda Goloba je na prireditvi nadomeščal imitator, komik in povezovalec večer Tilen Artač, ki je zbrane zabaval z likom predsednika vlade in prepeval skupaj s kolegom Robertom Petanom.

Malce nenavadno je sicer, da se ustanova, ki želi resno obravnavo, na prireditvi norčuje iz osebe, ki je v njihovem postopku.

Malce nenavadno je sicer, da se ustanova, ki želi resno obravnavo, na prireditvi norčuje iz osebe, ki je v njihovem postopku. Artač se je predstavil tudi kot novi ambasador integritete skupaj s humanitarko in podjetnico Ano Lukner Roljić in poveljnikom Civilne zaščite Srečkom Šestanom. Vsi trije bodo nagovarjali širšo javnost o pomenu integritete, saj so integritetni posamezniki na vseh ravneh družbe ključni za uspešno preprečevanje korupcije.

Ob 20. obletnici je komisija podelila posebno priložnostno priznanje nekdanjemu direktorju Zavoda za šolstvo Vinku Logaju, ki je kandidat za novega ministra za izobraževanje. Priznanje je prejel za svojo vlogo pri vzpostavitvi in soorganizaciji projekta Integriteta: skupni cilji generacij, ki v sodelovanju KPK in zavoda za šolstvo poteka od decembra 2020.

Foto: Sašo Radej - Politična elita ob 20. obetnici KPK