Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Največ snega v višinah

Deli na:
Največ snega v višinah

Fotografija je simbolična. - Foto: Sašo Švigelj

Ponoči je največ snega zapadlo v višje ležečih predelih po državi. V Bohinjski Češnjici je tako na okoli 600 metrih nadmorske višine zapadlo 11 centimetrov snega, na Zadlogu je višina snežne odeje 14 centimetrov, prav toliko na Bukovskem Vrhu, je za STA danes povedala Veronika Hladnik Zakotnik z Arsa. Ponekod je prišlo do snegoloma.

V višjih legah nad 1000 metrov nadmorske višine je zapadlo od 20 do 40 centimetrov snega, na merilni postaji Zgornja Kapla v Občini Podvelka na Koroškem pa je zapadlo 17 centimetrov snega, je še pojasnila dežurna meteorologinja. Na območju Dravograda pa so zabeležili tudi snegolom.

Drugod po državi je količina padavin nižja od pričakovane, tudi intenziteta padavin je prenizka, da bi se sneg prijemal tal, je dodala Hladnik Zakotnik.

Napovedala je, da bo danes oblačno z dežjem. Po nižinah bodo temperature precej nizke za ta čas, saj se bodo gibale od tri do deset stopinj Celzija. Nekaj vetra bo severovzhodnega, na Primorskem pa bo pihala šibka do zmerna burja s sunki do 80 kilometrov na uro. Burja bo sicer popoldne postopno slabela.

V sredo in četrtek bo vreme podobno današnjemu, vendar s sončnimi obdobji, oblaki pa se bodo trgali. Predvsem pa bo v naslednjih dveh dnevih vreme krajevno različno, saj bo ponekod deževalo, drugje pa ne.

Od petka naprej se obeta vremenska sprememba. Zapihal bo jugozahodni veter in nato bo k nam začel spet dotekati toplejši zrak, tako da bo več suhega vremena s soncem. V petek bo temperatura okoli 15 stopinj Celzija, od sobote pa se bodo temperature gibale med 20 in 25 stopinjami Celzija, je še napovedala dežurna meteorologinja Hladnik Zakotnik.