nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nadzorniki HSE so pomilostili Košoroka

Deli na:
Nadzorniki HSE so pomilostili Košoroka

Foto: Bobo

Generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je včeraj nadzornemu svetu pojasnjeval ukrepe za sanacijo skupine in odgovarjal na njihova vprašanja. Nadzorniki so bili očitno z odgovori zadovoljni, saj Košoroka niso razrešili, kar se je omenjalo kot eno izmed možnosti.

Kot so za STA po koncu seje nadzornikov povedali v HSE, nadzorniki Košoroka niso razrešili. Nadzorni svet je od generalnega direktorja želel določena pojasnila.

Nadzorni svet HSE, ki ga vodi Miloš Pantoš, je minuli petek razpravljal tudi o možnosti razrešitve Košoroka, a o njegovi zamenjavi niso glasovali, so mu pa dali čas za dodatna pojasnila, je v soboto poročal časnik Dnevnik.

Pantoš je po poročanju spletnega Dela včeraj pred sejo nadzornega sveta na vprašanje, ali je pričakovati razrešitev generalnega in finančnega direktorja HSE Blaža Košoroka in Stojana Nikolića dejal, da bo vse odvisno od odgovorov vodstva HSE in pogovora, ki bo sledil predstavitvi odgovorov, ter da bo nadzorni svet sprejel stališče do odgovorov.

Košorok je moral po neuradnih informacijah Dnevnika pojasnjevati očitke o neučinkovitosti in zamudah pri ukrepih za sanacijo skupine ter kaj je s šesto različico investicijskega načrta za projekt Teš 6 in zakaj so v holdingu toliko časa čakali s sprejemanjem razvojnega načrta ter pripravo načrta finančne in likvidnostne sanacije Teša.