laborghini-huracan-1 Svet24.si

Foto: Uničil prestižnega lamborghinija, ker se ...

abortion1 Svet24.si

Francozi kot prvi na svetu v ustavo vpisali ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To je zmagovalec 58-milijonskega projekta Aste ...

tatjana bobnar bostjan lindav bobo2 Reporter.si

Policija se dela neumno in se v odgovorih ...

goran dragic af Ekipa24.si

Kakšna fotka z boljšo polovico: Dragić ...

tomažič, delovna-akcija Njena.si

Največja prenova doslej: Delovna akcija na pomoč...

luka doncic Ekipa24.si

Oprostite, navijači Dallasa ... Liga NBA osupnila...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika vlade pripravlja KPK in kdo mu bo prvi obrnil hrbet

Deli na:
Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika vlade pripravlja KPK in kdo mu bo prvi obrnil hrbet

Premier Robert Golob čaka na poročilo KPK. Bo zanj ugodno ali obremenjujoče? - Foto: Vlada RS

Ali KPK pripravlja teren za razrešitev Roberta Goloba? Predsednik komisije Robert Šumi v primeru obremenjujočega poročila pričakuje njegov odstop, toda ključna bo odločitev koalicijskih strank in njihovih poslancev.

Kdo od njih mu bo prvi obrnil hrbet? Janez Janša pa medtem kuje svoje načrte z Anžetom Logarjem in se pripravlja na (predčasne) volitve.

Poslanci državnega zbora so v četrtek izvolili ministra za prostor in naravne vire Jožeta Novaka ter ministra za javno upravo Franca Propsa. V tednu pred božičnimi prazniki naj bi predvidoma izvolili še novega ministra za kmetijstvo Vojka Adamiča, ki je trenutno v tujini.

Vseh dvajset resorjev bo tako zapolnjenih in vlada bo lahko spet zadihala s polnimi pljuči. To pa ne pomeni, da bo lahko premier Robert Golob povsem mirno in brezskrbno spal, saj zadnjih pol leta potekajo intenzivne priprave za njegovo zamenjavo.


Politični odločevalci čakajo na odločitev protikorupcijske komisije, ki je pred tedni sporočila, da je zoper premierja uvedla preiskavo v primeru sumov pritiskov na bivšo notranjo ministrico Tatjano Bobnar.

Od njenih obtožb, ki jih je izrekla ob odstopu, do uvedbe preiskave je minilo enajst mesecev, kdaj bo končana, pa ni znano. Po nekaterih virih se bo to zgodilo po evropskih volitvah, po drugih pa že v prvih mesecih naslednjega leta.

Razkrivamo, kakšne politične pretrese lahko pričakujemo v primeru negativnega poročila KPK o Golobu. Bo vlada razpadla? Ali drži ugotovitev komentatorja Bojana Korsike, da Milan Kučan dela za Janeza Janšo?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24