blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

Slovenija

Na zatožni klopi manjka Franc Kangler, je na sojenju izjavil župan Saša Arsenovič

Deli na:
Na zatožni klopi manjka Franc Kangler, je na sojenju izjavil župan Saša Arsenovič

Saša Arsenovič in Franc Kangler - Foto: Sašo Bizjak/Večer

V zvezi z napadom na lokal v lasti mariborskega župana Saše Arsenoviča marca 2019 so včeraj na slovenjgraškem sodišču zaslišali več prič. Po poročanju spletnega Večera je Arsenovič ocenil, da je šlo za politično dejanje in da ena oseba zdaj tu manjka, in sicer Franc Kangler. Povedal je, da je napad njegovi družini prinesel težke trenutke.

Kot danes še poroča spletni Večer, je Arsenovič tudi dejal, da sta napadalca od napada postala odrasla človeka, med napadom pa sta bila še mladoletna. Po njegovih besedah je bilo na lokalu razbitih več stekel, tudi polnilo na vratih v njegovo domačo hišo je bilo odvzeto kot znak, da bi lahko prišli v hišo.

Na sojenju so zaslišali tudi Kristijana Šketa, ki je sodeloval v napadu. Kot mladoletniku mu je bil za povzročitev splošne nevarnosti že izrečen vzgojni ukrep. Drugi napadalec Timotej Vodopivec je za isto dejanje s tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde in se pogodil za pogojno kazen devet mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let.

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da je Šketi in Vodopivcu napad na Arsenovičev lokal predlagal Robert Reher, pirotehnični izdelek pa jima je izročil Danijel Marhold.

Šket je danes po navedbah Večera večkrat izpostavil, da se ne spomni več veliko, saj se je napad zgodil pred petimi leti. "Vem samo, kaj sem naredil, približno, kako je potekalo, a vse bolj slabo. Nastavil sem eksplozivno sredstvo na steklo," je dejal sodnici.

Foto: Sašo Bizjak - Posledice napada na Arsenovičev lokal

Vodopivec je povedal, da je bil le voznik, ko je Šketa opravljal dejanje, ga je čakal 50 metrov stran. Več podrobnosti ne ve, je dejal.Obtožnica Reherju, sicer tudi predsedniku Boksarske zveze Slovenije, očita napeljevanja h kaznivemu dejanju povzročitve splošne nevarnosti s tem, ko naj bi naklepoma napeljal takrat starejšega mladoletnika, da na lokal nastavi in sproži eksplozivno sredstvo.

Obtoženemu Danijelu Marholdu pa obtožnica očita, da je pomagal pri kaznivem dejanju na način, da je starejšemu mladoletniku izročil eksplozivno sredstvo in mu dal še 20 evrov za nakup lepilnega traku za pritrditev eksploziva na steklo gostinskega lokala. Prav tako mu dodatno očita tudi kaznivo dejanje oviranja dela pravosodnih in drugih državnih organov.

Reher je po predstavitvi obtožnice februarja letos dejal, da se ne bo zagovarjal in da ne bo odgovarjal na vprašanja. Marhold pa je povedal, da nič od navedenega ni res ter da prav tako ne bo odgovarjal na vprašanja.

Sojenje sicer prehaja v sklepno fazo, nadaljevali ga bodo predvidoma 21. maja, ko naj bi bila izrečena sodba, še poroča spletni Večer.