reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sramota! V Studiu City promovirali zloglasno srbsko kriminalko iz razvpite tolpe Pink panter

Deli na:
Sramota! V Studiu City promovirali zloglasno srbsko kriminalko iz razvpite tolpe Pink panter

Marcel Štefančič in Olivera Ćirković - Foto: TV Slovenija

Bizarni nastop Olivere Čirković v oddaji Studio City je bil namenjen prodaji njene knjige in predstavitvi sebe kot nekakšnega novodobnega Robina Hooda.

Novinarske zlorabe na javni televiziji RTV Slovenija postajajo že vsakodnevne. Potem, ko je novinarka TV Slovenija Ksenija Horvat v nedeljo opravila daljši prijazen propagandni intervju z ruskim osumljencem za terorizem Zaharjem Prilepinom, so dan kasneje »udarili« še v oddaji Studio City.

Voditelj Marcel Štefančič je gostil zloglasno srbsko kriminalko Olivero Čirković. Ta nekdanja profesionalna košarkarica je bila pred nekaj leti v Grčiji obsojena zaradi vodenja več vlomov in velikih tatvin v grških zlatarnah in draguljarnah. Bila je vodja enega od krakov razvpite tolpe Pink panter, v sklopu katere so kriminalci s področja Srbije, Črne gore, Bosne in Hrvaške.

Po šestih letih v grškem zaporu so jo predčasno (sodba je bila na 12 let) izpustili na prostost. Njen tedanji partner Dragan G. pa je bil obsojen na 24 let zapora, ker je ob poskusu aretacije ustrelil grškega policista. Po navedbah nekaterih srbskih medijev je policista »zgolj« ranil, nekateri pa so pisali, da ga je celo ubil.

A o tem Štefančič Čirkovićeve v razgovoru ni spraševal nič. Na začetku in na koncu intervjuja je bil jasen tudi glavni namen, da je prišlo do tega bizarnega nastopa v Studiu City. Takoj na začetku je namreč voditelj v kamero pokazal njeno knjigo, v kateri opisuje svoje »delo« v omenjeni kriminalni tolpi.

Jemala naj bi bogatim, ki tako ali tako za svoje dragocenosti dobijo poplačilo od zavarovalnic. Omenjala je celo robinhoodovstvo!? No, nakradenega zlata, ur in draguljev vsekakor ni delila revnim

Konec daljšega razgovora pa je Čirkovićeva zlorabila za to, da je spet dvignila knjigo, jo pokazala pred kamero in gledalcem povedala v katerih knjigarnah je na prodaj. Gospa očitno nima več na voljo milijonov evrov, ki jih je, kot je dejala, služila v času »posla«. Svoja kriminalna dejanja kot organizatorka vlomov in tatvin je namreč vztrajno imenovala »posel«. Predstavila se je kot iskrena svobodna oseba, pozitivna.

Jemala naj bi bogatim, ki tako ali tako za svoje dragocenosti dobijo poplačilo od zavarovalnic. Omenjala je celo robinhoodovstvo!? No, nakradenega zlata, ur in draguljev vsekakor ni delila revnim. Blebetala je celo o svojem sanjarjenju, svobodi, idealizmu, utopiji, neubogljivosti. Tisti, ki živimo pošteno, naj bi bili zasužnjeni v svojih službah.

Na vprašanje Štefančiča je razložila, da moraš življenje izkusiti, veliko doživeti, vendar s pravo mero, ki jo je resda ona presegla. To priznava. No, V Studiu City, ki ga ureja Alenka Kotnik, so s tem intervjujem s srbsko kriminalko tudi presegli vse meje novinarstva.

TV Slovenija očitno postaja promotorka osumljencev za terorizem in obsojenih klasičnih kriminalcev. In prodajalka njihovih knjig. Za naš denar. Vse to z blagoslovom odgovorne urednice informativnega programa Manice J. Ambrožič.