cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na prostosti tudi Srečko Prijatelj

Deli na:
Na prostosti tudi Srečko Prijatelj

Foto: Bobo

Zaradi predčasnega izpusta po dveh tretjinah prestane kazni so nekdanjega poslanca Srečka Prijatelja že pogojno izpustili iz zapora, so poročali mediji. Prijatelj je bil na zaporno kazen obsojen skupaj z nekdanjim prvim možem Luke Koper Robertom Časarjem in nepremičninskim posrednikom Marjanom Mikužem.

Prijatelju so zaradi napeljevanja k dajanju daril in sprejemanja daril izrekli tri leta zapora, višje sodišče pa mu je kazen nekoliko znižalo in mu izreklo enotno kazen šestih let, v katero je vštelo tudi prvo kazen štirih let zapora zaradi izsiljevanja Marjana Mikuža in nezakonite posesti orožja. To je skoraj v celoti odsedel, 11. decembra lani pa mu je direktor zapora na Dobu odobril predčasni odpust. Tedaj na Dobu še niso vedeli za novo pravnomočno sodbo. Pogojni odpust je možen največ tri mesece pred iztekom kazni.

Nekdanji poslanec je nato prejel poziv za prestajanje kazni, na njem pa je bil datum letošnji 24. februar. Prijatelj se prevzemu pravnomočne sodbe in poziva na prestajanje kazni ni izmikal, držal se je tudi datuma in se tako po dobrih dveh mesecih vrnil v zavod.