Revija Reporter
Slovenija

Na območju Viševnika planinec zdrsnil in padel v smrt

STA

2. avg. 2017 6:00 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:

Med Viševnikom in Srenjskim prevalom na območju občine Bohinj je včeraj dopoldan zdrsnil planinec in padel po strmem skalnatem pobočju.

Pri tem je bil tako hudo poškodovan, da je na kraju umrl. Ob novi tragediji v Julijskih Alpah policisti ponovno pozivajo k veliki previdnosti pri obisku gora.

Kot je zapisano na spletni strani uprave za zaščito in reševanje, je do nesreče prišlo nekaj pred 11. uro. Bohinjski gorski reševalci in reševalci dežurne helikopterske ekipe z Brnika so ugotovili, da je planinec zaradi poškodb, nastalih med zdrsom na kraju umrl. Pokojnika so nato s helikopterjem prepeljali do Rudnega polja.

Smrt planinca je obravnaval policist gorske enote v ekipi za helikoptersko reševanje. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, ima dogodek znake gorske nesreče. Ob tem policija ponovno opozarja, da je pri gibanju v gorah in na zahtevnejših terenih potrebna velika previdnost.

Bohinjski gorski reševalci so včeraj posredovali tudi na območju planine Krstenica, kjer so se izgubili planinci. Gorski reševalci so planince našli, jih oskrbeli z vodo in pospremili do planine.