državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na občini Lenart preplah zaradi pisemske pošiljke z belim prahom

Deli na:
Na občini Lenart preplah zaradi pisemske pošiljke z belim prahom

Foto: Bobo

Sumljiva pisemska ovojnica, ki so jo danes dopoldne prejeli na občini Lenart v Slovenskih goricah, ni nevarna, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor. Štiri osebe, ki so prišle v stik z neznanim prahom iz ovojnice in so jih pristojni takoj izolirali v prostorih občine, pa so prostore že zapustile. Lenarški župan Janez Kramberger je potrdil dogodek, ni pa želel ugibati, ali je dogodek povezan z drugim krogom volitev.

Kot so pojasnili na PU Maribor, so sumljivo pošiljko prevzeli strokovnjaki Inštituta za mikrobiologijo in parazitologijo Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani in prah analizirali v laboratoriju. Ugotovili so, da snov ni nevarna, zato so ljudje, ki so bili v izolaciji, že zapustili izolacijsko sobo. Ves čas je bila tem osebam nudena tudi oskrba, so dodali na policiji.

Katera snov je bila v pisemski ovojnici, bodo pokazale dodatne analize, ki lahko trajajo tudi nekaj dni. Policisti medtem nadaljujejo s kriminalistično preiskavo. Za kaznivo dejanje grožnje je predpisana denarna kazen ali kazen zapora do enega leta.

V Lenartu se sicer v nedeljo obeta napet drugi krog volitev. Lenarški župan Janez Kramberger dopoldne ni želel ugibati, ali je dogodek povezan s tem. Za STA je pojasnil, da je bila pošiljka naslovljena nanj, policija in gasilci pa so sprožili ustrezne postopke. "Je pa neprijetno. Na sliki v kuverti je na mojem čelu izrisan kljukasti križ in izžgane oči, tako da nekaj že mora biti povezano s tem," je dejal Kramberger.

V Lenartu se sicer v nedeljo obeta napet drugi krog volitev dveh večnih tekmecev in nekdanjih poslancev. Kramberger se poteguje za svoj tretji zaporedni mandat, na poti pri tem pa mu stoji donedavni poslanec DL Ivan Vogrin. Slednji, pred časom sicer pogojno obsojen na enoletno zaporno kazen, je dosedanjega župana premagal s 40 odstotki glasov, sicer pa je bil pred Krambergerjem na županskem položaju že dva mandata.