Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na Obali vse več ponudbe za turiste s štirinožnimi prijatelji

Deli na:
Na Obali vse več ponudbe za turiste s štirinožnimi prijatelji

Foto: Bobo

Na slovenski obali je vse več ponudnikov turističnih zmogljivosti, ki gostom dovolijo, da s seboj pripeljejo tudi pse. Takšnih je največ v avtokampih, v hotelih pa so za zdaj precej redki. Za bivanje svojih štirinožnih prijateljev morajo doplačati. V Izoli imajo za pse urejeno plažo, te dni urejajo še pasji park.

Lastniki psov si kampiranje v družbi hišnega ljubljenčka lahko omislijo v vseh večjih avtokampih na Obali. Doplačila za štirinožne prijatelje znašajo v avtokampu Jadranka v Izoli tri evre na dan, v avtokampu in mobilnih hiškah Adrie Ankaran štiri evre na dan, v avtokampu Lucija in Belvedere pa pet evrov na dan.

Psi so relativno pogosti gostje, do zdaj težav z njimi niso imeli, so za STA povedali v avtokampu Belvedere.

Štirinožni prijatelji so dobrodošli gostje tudi v nekaterih portoroških hotelih. V hotelih verige LifeClass so lastniki z manjšimi pasmami psov dobrodošli v Grand Hotelu Portorož, hotelu Rivieri, Mirni in Neptunu. V vseh navedenih hotelih imajo za goste s psički posebne sobe, cena za bivanje psička pa je 20 evrov na dan.

V Hotelih Bernardin domačim ljubljenčkom dovolijo bivanje v Hotelu Vile Park, manjšim tudi v Vili Piranesi na Bernardinu, ter v pritličju hotela Lucija in hotelu Barbara v Portorožu. Doplačila znašajo od deset do 15 evrov dnevno. Gostje v družbi hišnih ljubljenčkov se ob doplačilu desetih evrov na dan lahko odločijo tudi za apartmaje Salinera v Strunjanu ali depandanse v Simonovem zalivu v Izoli.

V Hotelu Marina v Izoli lahko ob doplačilu desetih evrov na dan gostje pripeljejo s seboj psa, če ta ni težji od desetih kilogramov. Gostov v spremstvu štirinožnih prijateljev je zelo malo, so pojasnili v hotelu.

Domače živali so dobrodošle tudi v vilah in apartmajih Adria Ankaran v Ankaranu, kjer znaša doplačilo zanje osem evrov na dan. Za goste z domačimi živalmi so določene sobe v izbranih objektih, so povedali v družbi Adria Ankaran.

Psom najbolj prijazno mesto na Obali je brez dvoma Izola, kjer so zanje že uredili pasjo plažo, urejajo pa tudi pasji park.

"Občina Izola se zaveda, da kljub dobrim namenom zaradi vzpostavitve reda in čistoče v mestu ne more krčiti prostora za gibanje psov, ampak jim mora priskrbeti tudi ustrezne nadomestne rešitve. Komunala Izola na občinskih zemljiščih med Parenzano in Petrolovo bencinsko črpalko, ki so primerno oddaljena od naselja, ureja pasji park," so za STA pojasnili v občini Izola.

Komunala v teh dneh zaključuje s postavitvijo 1,8 metra visoke ograje, ki bo preprečila nenadzorovano tekanje štirinožcev. V prihodnjih dneh bodo izvedli še nekatera spremljajoča dela za varno in prijetno igro psov in njihovih lastnikov.

Pasjo plažo, ki so jo v izolski občini junija uredili na obalnem pasu pri nekdanjem Delamarisu, so lastniki štirinožnih ljubljenčkov sprejeli z naklonjenostjo.

"V dopoldanskem in pozno popoldanskem času pasje kopališče obišče kar nekaj psov in njihovih lastnikov. Pri trikratnem naključnem preverjanju je bilo na plaži vsaj pet psov in še enkrat ali dvakrat toliko lastnikov. Glede na informacije, ki jih imamo, obiskovalci kopališča sporočajo, da so nad idejo navdušeni," so še zapisali v izolski občini.