oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na MOL danes sestanek o problematiki Železniškega zdravstvenega doma

Deli na:
Na MOL danes sestanek o problematiki Železniškega zdravstvenega doma

Foto: Bobo

Župan MOL Zoran Janković bo danes z direktorjem Železniškega zdravstvenega doma Emilijanom Lobejem, direktorjem SŽ Dušanom Mesom in direktorjem Zdravstvenega doma Ljubljana Rudijem Dolšakom iskal rešitev glede Železniškega zdravstvenega doma. Zaradi zapletov pri koncesiji namreč 28.500 zavarovancem grozi, da bodo ostali brez osebnega zdravnika.

Na sestanek so povabili tudi ministra za zdravje Tomaža Gantarja in generalnega direktorja ZZZS Sama Fakina.

Mestna občina Ljubljana (MOL) namreč Železniškemu zdravstvenemu domu ni podelila koncesije za primarno raven zdravstvenega varstva. Zato zavarovancem, ki imajo osebnega zdravnika, zobozdravnika ali pa ginekologa v Železniškem zdravstvenem domu, grozi, da se pri njih ne bodo mogli več zdraviti na račun obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Računsko sodišče je maja lani opozorilo, da Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) nima ustrezne podlage za sklenitev pogodbe o izvajanju zdravstvenih storitev. Ustanovitelj Železniškega zdravstvenega doma, to so Slovenske železnice, bi namreč moral pridobiti ustrezno koncesijo za opravljanje javne zdravstvene službe, torej da bi zdravstvene storitve plačeval ZZZS.

Ministrstvo za zdravje, ki je odgovorno za mrežo na sekundarni ravni, je marca omenjenemu zdravstvenemu domu podelilo koncesijo za specialistične ambulante, tako da bodo lahko te delovale nemoteno tudi po začetku julija.

Na MOL predlagajo, da bi se Železniški zdravstveni dom pripojili Zdravstvenemu domu Ljubljana. Janković pravi, da je ta ideja Slovenskim železnicam precej blizu, morajo pa za to dobiti soglasje vlade. Minister Gantar pa meni, da MOL ne podeli koncesije zaradi apetita po nepremičnini, ki je trenutno v lasti Železniškega zdravstvenega doma.