Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na ljubljanskem letališču zaenkrat brez poostrenih varnostnih ukrepov

Deli na:
Na ljubljanskem letališču zaenkrat brez poostrenih varnostnih ukrepov

Foto: Bobo

Na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaradi današnjih dogodkov v Bruslju stopnja varnosti ni spremenila, tako ocenjena nevarnost ostaja nizka. Poostrenih varnostnih ukrepov zaenkrat ni, čakajo pa morebitna navodila državnih ali evropskih inštitucij. Letališče obratuje normalno, le leti na bruseljsko letališče so do nadaljnjega odpovedani.

Kot je v izjavi za javnost povedal vodja službe za varnost in zaščito na ljubljanskem letališču Dušan Sofrič, trenutna stopnja varnosti na ljubljanskem letališču ostaja nespremenjena. Torej je stopnja ogroženosti nizka. Kakšnih dodatnih varnostnih ukrepov danes na letališču niso vpeljali, niti ni na letališču večjega števila policistov.

Dodatnih varnostnih ukrepov zaenkrat tudi ni v načrtu. "Smo pa v stiku z vsemi pristojnimi inštitucijami, tudi ministrstvom za notranje zadeve in agencijo za civilno letalstvo. Ob tem se je treba zavedati, da je letališče samo eden od členov v tej dolgi verigi. Karkoli se bo naredilo na evropski ravni ali na naši državni ravni, bomo upoštevati in kot ostala letališča implementirali," je pojasnil Sofrič.

Po njegovih zadnjih informacijah se je evropski krizni center že sestal in bo preučil različne možne varnostne vidike. "Moramo se zavedati, da se dogodek ni zgodil izza varnostne kontrolne točke temveč na javnem delu letališča, ki je dostopen vsakomur," je dejal Sofrič, ki ne more napovedati, kdaj bodo izdani morebitni dodatni varnostni ukrepi. To se lahko zgodi že jutri ali pa čez mesec dni.

Zaenkrat na ljubljanskem letališču vse teče kot običajno, je izpostavil Sofrič in dodal, da so odpovedani le leti na prizadeto bruseljsko letališče, ki ostaja zaprto najmanj do srede do 6. ure zjutraj. Glede na to, da je bila prizadeta odhodna avla, pa je možno predvidevati, da bo letališče ostalo zaprto še dlje časa, je pojasnil Sofrič in pojasnil, da je drugo, južno bruseljsko letališče odprto.