benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na Jesenicah kmalu (mini) džamija?

Deli na:
Na Jesenicah kmalu (mini) džamija?

Foto: TV Slovenija

Alim Hasanagović se razgleduje po Jesenicah (kjer je že četrtina prebivalstva muslimanov) in išče primerno nepremičnino, ki bi jo preuredil v džamijski center.

Na Jesenicah, kjer deluje najmočnejši center vahabitov, Alim Hasanagić, ki ga ima Islamska skupnost za odpadnika, razmišlja o različici džamije. Pretekli teden je namreč na svojem profilu na facebooku »resnim muslimanom« razkril svoj načrt. Zapisal je, da se je v preteklih dneh na Jesenicah, ki je »njegovo mesto« in kjer je že okoli četrtina prebivalcev muslimanov (po nekaterih projekcijah utegne na naslednjih lokalnih volitvah za župana zmagati musliman, kar je grozljivo za slovenstvo), pogovarjal z nekaterimi brati v veri o nakupu 250 kvadratnih metrov velike hiše, ki so jo na dražbi prodajali za 18.000 evrov. Ker so zamudili vplačilo varščine, niso sodelovali pri nakupu. »Zemljišče bi kupili in poslovni objekt preobrazili v islamski izobraževalni in molitveni (džamijski) center,« je zapisal in spraševal, ali ima kdo izkušnje s takimi projekti v zahodni Evropi, ko bo spet prišla priložnost, da bi lahko kupili nepremičnino.

Alim Hasanagić, ki velja za muslimanskega radikalca, torej razmišlja, da bi na Jesenicah naredil nekaj podobnega (seveda v manjši različici), kar v Ljubljani z gradnjo islamskega verskega in kulturnega centra počne mufti Nedžad Grabus. To bi bil še en korak več k islamizaciji Slovenije. Ob tem je zanimivo, da se Hasanagić, ki se navdušuje nad šeriatski zakoni, ki jih je določil Alah, in jih na spletu tudi propagira, sploh ne spušča v konflikt z novinarji in jih ne obtožuje islamofobije, nestrpnosti in še česa, kot to počneta Grabus in njegov tajnik Nevzet Porić.

Izkaže se, kar je paradoksalno, da Hasanagić, ki trdi, da demokracija ni del islama, da so ministri, sodniki in drugi predstavniki oblasti v zahodni Evropi lažna božanstva, saj so si namesto boga vzeli pravico predpisovati zakone, in da je treba poveličevati zgolj Alaha, bolj razume demokracijo in svobodo govora kot vodilni v Islamski skupnosti (še vedno ni pojasnila mednarodne poti financiranja džamije), kjer so šli celo tako daleč, da so varnostnikom za Bežigradom, kjer gradijo džamijo, po poročanju Slovenskih novic naložili, naj preprečijo kakršnokoli fotografiranje objekta. (Ljudje na spletu so se odzvali z obljubo, da bodo šli množično fotografirat gradbišče.)

Strokovnjaki opozarjajo, da je lahko vse to del taktike islamizacije. Radikalni 26-letni teolog Hasanagić se je namreč družil z izredno nevarnim islamskim skrajnežem Bilalom Bosnićem, ki v Bosni in Hercegovini (BiH) prestaja zaporno kazen zaradi spodbujanja terorizma in novačenja za Islamsko državo, Mirsadom Omerovićem, ki mu v Avstriji sodijo zaradi kaznivih dejanj, povezanih z muslimanskim terorizmom, in Nusretom Imamovićem, nekdanjim voditeljem salafistov v BiH, ki naj bi bil zdaj v Siriji. Nedavno pa se je razkrilo, da se je aprila 2014 v Dolu pri Ljubljani v RC Korant družil z islamskimi skrajneži iz cele Evrope. Na tem srečanju je bil glavni govorec Omerović, Hasanagić pa trdi, da je šlo zgolj za navadno druženje oziroma nekakšen muslimanski piknik.