Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janševi naj bi dopustovali v protokolarni vili Zlatorog: letos Janševa sestra z družino in z Janševima otrokoma, lani pa starejši Janšev sin z družino

Deli na:
Janševi naj bi dopustovali v protokolarni vili Zlatorog: letos Janševa sestra z družino in z Janševima otrokoma, lani pa starejši Janšev sin z družino

Vila Zlatorog na Bledu - Foto: Bobo

Portal Trma, ki ga ureja nekdanji novinar Dnevnika Miran Šubic, je pred časom objavil ekskluzivno novico o dopustu širše Janševe družine v protokolarni vili Zlatorog na Bledu v drugi polovici julija, v tednu pred taborom SDS v Bovcu.

Objavil je tudi fotografije, na katerih so poznavalci družine predsednika vlade prepoznali njegovo sestro Anico Jovan in njenega moža Bojana Jovana. Z njima naj bi bila tudi Janševa otroka Črtomir in Jakob. Oseba ob njima pa bi lahko bila hči zakoncev Jovan Špela, torej Janševa nečakinja. Na fotografiji je opaziti še dve osebi, mladoletno dekle in osebo v rdeči obleki, skrito pod drevesom.

Janšev svak Bojan Jovan je sicer lastnik in prokurist podjetja Nova orbita (žena Anica pa je direktorica), ki je pred leti skrbelo za tehnično postavitev (prelom) strankarske revije SDS Demokracije, poleg tega naj bi sodeloval tudi pri tehnični organizaciji državnih proslav.

Po informacijah novinarja Šubica naj bi se premier Janez Janša in njegova žena Urška dopustnikom pridružila vsak večer. Stregli pa naj bi jih tam zaposleni kuharji in natakarji.

Same počitnice v protokolarnem objektu niso sporne, če so dopustniki tudi plačali račune in če zaradi sorodstva s predsednikom vlade niso dobili popusta. Zato je novinar najprej vprašanje zastavil uradu za komuniciranje, od koder so ga napotili na JGZ Brdo. Tam pa so mu odgovorili, da je vilo mogoče najeti v komercialne namene in da so vsi računi plačani.


Uradnega cenika za najem vile Zlatorog ni na spletni strani, na vprašanja novinarja pa so odgovorili, da je za najem vile na dan za šest oseb treba odšteti 1500 evrov. Najem vključuje tudi zajtrk, medtem ko je treba kosilo in večerjo doplačati.

Za en teden, kolikor časa naj bi po podatkih portala tam dopustovala Janševa širša družina, bi morali torej odšteti 10.500 evrov, skupaj z dodatnimi gostinskimi uslugami pa naj bi jih prišlo 12.000 evrov. Po novinarjevih izračunih so to tri plače predsednika vlade, zato ga zanima, ali je stroške res plačal on oziroma kdo iz njegove širše družine.

Zato je zaprosil za originalni račun, iz katerega bo razvidno vsaj, koliko so dopustniki, ki so svoje letovanje zaključili 24. julija, plačali. O zadevi je obveščena tudi Komisija za preprečevanje korupcije, ki lahko preveri, kdo je plačnik omenjenega dopusta v vili Zlatorog.

Janševa družina naj bi v vili Zlatorog ob Blejskem jezeru dopustovala že lani ob približno istem času. Takrat naj bi se po poročanju portala Trma izmenjavala Janševa nekdanja in sedanja družina. Lani naj bi bil tam Janšev starejši sin iz prvega zakona Žan z družino. Predsednika vlade, ki je varovana oseba, naj bi tam spremljala tudi varnostnika, ki naj bi imela urejeno spanje v vili.

JGZ Brdo naj bi jim odobril popust, in sicer 50 odstotkov pri najemu vile, znižanje cen hrane (obrok s 50 na 20 evrov) in brezplačne brezalkoholne pijače.